Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2020 14:03
Čas čtení 4:42
Adam Smeták

Jak být ekologicky odpovědný i během pandemie koronaviru?

Jak být ekologicky odpovědný i během pandemie koronaviru?
Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo
REFRESHER EKOLOGIE KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přinášíme pár tipů, jak dodržovat důležitá hygienická pravidla, a zároveň šetřit životní prostředí.

Koronavirus. Jednoznačně nejdůležitější a nejvíce diskutované téma dneška se odrazilo v podstatě v každém aspektu života naší společnosti, a to i v ekologickém hnutí. Na jednu stranu zde máme výrazné zlepšení v oblasti snižování znečištění životního prostředí, na stranu druhou zase nárůst v používání jednorázových plastových obalů, rukavic a sáčků.

Není na místě jakkoli rozporovat nutnost používání těchto pomůcek v reakci na zvýšená hygienická opatření, ale i tak bychom neměli házet za hlavu všechny předešlé snahy žít co nejvíce udržitelným stylem. Lidstvo sice musí momentálně samozřejmě zapojit veškeré síly k porážce pandemie onemocnění Covid-19, ale pro tuto skutečnost bychom neměli zapomínat na to, že současně čelíme největší krizi v historii, a to krizi klimatické a ekologické

Podle odhadu profesora Marshalla Burkeho ze Stanfordovy univerzity zachránilo razantní snížení míry znečištění v Číně v důsledku koronavirové pandemie na 4 tisíce životů dětí do pěti let a 73 tisíc životů seniorů starších 70 let. 

Domů
Sdílet
Diskuse