Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2020 19:03
Čas čtení 0:33
Matej Krajčovič

Itálie i Španělsko nadále hlásí extrémně mnoho nových nakažených a mrtvých. USA zvažují karanténu New Yorku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vrchol nákazy v nejvíce postižených zemích je stále v nedohlednu.

Itálie ohlásila 5 974 nových pozitivně testovaných pacientů za posledních 24 hodin. V pátek večer a v sobotu také zemřelo dalších 889 lidí. Počet obětí tak překročil 10 tisíc.

Čísla jsou jen trochu méně hrozivá než ta z pátku, kdy 919 obětí znamenalo dosavadní smutný rekord.

Ještě více nových případů přibylo ve Španělsku (6 529) a USA (11 860), kde se situace komplikuje doslova z hodiny na hodinu. Ve Španělsku je také extrémně mnoho mrtvých, za sobotu 674.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Ve Spojených státech je nejkritičtější situace v mnohamilionovém státě New York. Guvernér Andrew Cuomo ohlásil, že vrchol nákazy podle něj přijde až za nejbližších 14 až 21 dní, to nejhorší tedy oblast teprve čeká.

Největším problémem jsou chybějící plicní ventilátory pro kriticky nemocné pacienty a pomalé testování pacientů. Aktuálně se výsledky vyhodnocují až 5 dní.

Celé město New York by úřady již brzy mohly uzavřít do úplné karantény. Naznačil to prezident Donald Trump a zprávu přinesla BBC.

Domů
Sdílet
Diskuse