Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2020 19:57
Čas čtení 1:07
Ondřej Jarůšek

Park v Praze dnes bujel životem. Lidé nařízení vlády nerespektují, někteří chodí bez roušky

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přísná opatření někteří lidé berou na lehkou váhu.

V souvislosti s pandemií koronaviru platí České republice nouzový stav, byla nařízena přísná opatření a ven se smí vycházet jen v případě, kdy je to nezbytně nutné – a to pouze se zakrytým nosem a ústy. Závažnost situace však někteří lidé neberou vážně a venku tráví čas, jako kdyby se nic nedělo.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Příkladem toho jsou Riegrovy sady (neboli „Riegráče”), které během dnešního dne překypovaly životem. Slunečný den si tam přišly zpříjemnit desítky lidí. Na svém Instagramu na to upozornila tanečnice, choreografka a lektorka Anet Antošová, která nedaleko Riegrových sadů bydlí a do parku šla vyvenčit pejska.

„Nestačila jsem se divit. Celé Riegráče shlukujících se lidí. Šla jsem domů a zavolala policii. Tam mě ujistili, že se tam pojedou podívat,“ popsala situaci Anet pro Refresher.

Anet se později ozval jeden z jejích followerů, který potvrdil, že policie na místo skutečně dorazila. Policisté domlouvali těm, kteří neměli roušky, a rozháněli skupinky čítající více než dvě osoby. 

„Mluvil jsme s nimi, proč nepokutují a říkali, že nemůžou, že můžou jen domluvit a nahlašovat na úřad,“ sdělil follower Anet Antošové a z místa pořídil i fotografii.

Park v Praze dnes bujel životem. Lidé nařízení vlády nerespektují, někteří chodí bez roušky

Na video Anet Antošové zareagoval například i poslanec Dominik Feri, který občany opět vyzval k tomu, aby nezbytná opatření respektovali a zůstávali doma.

Současná vládní nařízení však neporušují pouze lidé v Praze, ale i jiných městech a obcích. Například v Holešově na Kroměřížsku se konal bujarý večírek, na kterém nechyběla ani nafukovací vířivka. Porušení zákona účastníky divoké party bude v nejbližší době předáno příslušnému správnímu orgánu.

Doporučeno
Party navzdory vládním nařízením: V Holešově měli na diskotéce vířivku, popíjeli a kouřili v podniku Party navzdory vládním nařízením: V Holešově měli na diskotéce vířivku, popíjeli a kouřili v podniku 28. března 2020 18:40
Domů
Sdílet
Diskuse