Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2020 21:23
Čas čtení 0:45
Matej Krajčovič

Autopilot v autech Tesla bude opět dokonalejší. Už dokáže zastavit i na červené

TECH
Uložit Uložené

Funkce má přijít již v nejbližší aktualizaci.

Automobily Tesla jsou často vyzdvihovány za svou funkci autopilota, se kterou dokáží systémy v autě řídit samy, jen s pomocí radarů a kamer kolem vozidla.
 
Je však třeba připomenout, že tato funkce není zcela dokonalá a pozitivně se na ni dívají zejména v USA. Na úzkých a klikatých evropských cestičkách je to už horší, nemluvě o tom, že současná nařízení EU aktivaci plného autopilota v Tesla na silnicích ani neumožňují a řidič musí stále minimálně jednou rukou držet volant.

Doporučeno
11 českých rapových alb a mixtapů, které utvářely žánr. Poslechni si je během karantény 11 českých rapových alb a mixtapů, které utvářely žánr. Poslechni si je během karantény 25. března 2020 13:30

Autopilot se však v další aktualizaci nyní stane ještě pokročilejším, informuje web CleanTechnica. Bude totiž schopný sám zastavit i na semaforech na červenou nebo na značkách STOP na křižovatkách.

Příchod funkce má naznačovat video, které se objevilo na Twitteru, a také to, že článek o něm retweetoval i sám Elon Musk, je tak jasné, že nejde o žádný falešný klip.

Zatím není známo, co se stane poté, co auto samo zastaví na červenou nebo na stopce. Je pravděpodobné, že po naskočení zelené bude muset dát řidič autu pokyn, aby se pohnulo vpřed.

Domů
Sdílet
Diskuse