Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. března 2020 16:33
Čas čtení 0:43
Adam Novosad

Thajský král se zavřel v německém hotelu s 20 ženami. Doma schytává kritiku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Thajský král zvolil neobvyklý způsob karantény.

Zatímco Thajsko bojuje s koronavirem, král této země Maha Vajiralongkorn se zavřel do hotelu v německém městě Garmisch-Partenkirchen. Král se svým doprovodem si rezervoval celý hotel Grand Hotel Sonnenbichl, i když místní úřady už zakázaly jakékoliv komerční ubytování.

Doprovod však dostal speciální povolení, protože podle úřadů jde o homogenní skupinu, která hotel neopouští, a tak nepředstavuje zdravotní riziko. Na internetu se už objevila i zpráva, že v doprovodu si král přivezl i 20 konkubín ze svého harému a množství služebnictva, aby si svou izolaci mohl užít v komfortu, na který je zvyklý z domova.

Thajský kráľ sa zavrel do karantény s 20 ženami vo svojom háreme. Doma schytáva obrovskú kritiku
Zdroj: TASR/AP

I když je v Thajsku zákonem zakázáno veřejně kritizovat krále nebo urážet monarchii, za což hrozí až 15 let vězení, po provalení jeho pobytu v alpském městečku si obyvatelé neberou servítky

Na Twitteru se objevil hashtag s otázkou, proč Thajsko potřebuje krále, více než milionkrát.

Doporučeno
Washington Post píše o Česku jako o příkladu v boji s koronavirem Washington Post píše o Česku jako o příkladu v boji s koronavirem 29. března 2020 15:59

Zajímavě vyznívají i zprávy o tom, že více než 100 členů královského doprovodu již Německo muselo opustit, protože se u nich objevily příznaky viru. Služebníky tak museli poslat zpátky domů, aby náhodou neohrozili krále. Thajsko momentálně hlásí téměř 1 400 nakažených obyvatel, počet obětí je zatím sedm.

Domů
Sdílet
Diskuse