Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2020 15:06
Čas čtení 0:36
Ondřej Jarůšek

13 mrtvých: Vysočina žádá armádu o pomoc, v domově důchodců se nakazilo 20 z 22 klientů a jedna žena zemřela

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pandemie se dostala i do domova důchodců Břevnice.

V České republice zemřelo již 13 lidí nakažených novým druhem koronaviru SARS-CoV-2, jednou z obětí je i seniorka z domova důchodců Břevnice, kde se nakazilo 20 z 22 klientů i členové personálu.

Kraj Vysočina se proto rozhodl požádat o pomoc armádu. Informovala o tom Česká televize na svém Twitteru.

V domově chybějí zdravotní pomůcky i respirátory typu FFP3. Klienti mají být podle slov ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha převezeni do zařízení v Lázních Toušeň ve středních Čechách. 

Podle dostupných informací není zdravotní stav žádného z nakažených klientů natolik vážný na to, aby byla potřebná hospitalizace. Zařízení pečuje o osoby s demencemi.

Doporučeno
Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam 25. března 2020 12:25

Ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách uvádí, že nákaza u nás byla celkově prokázána u 2 697 osob a provedeno bylo 40 700 testů.

Domů
Sdílet
Diskuse