Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2020 18:13
Čas čtení 0:55
Adam Novosad

Šéf firmy si snížil plat na 0 dolarů, aby nemusel vyhodit ani jednoho ze svých zaměstnanců kvůli koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dan Price odmítl vyhodit jakéhokoliv zaměstnance, a tak si raději snížil plat na nulu.

Dan Price si v roce 2015 nechal snížit plat z milionu dolarů na minimum, aby mohl každý ze zaměstnanců vydělávat minimálně 70 tisíc dolarů ročně. Price dodnes vede svou firmu Gravity Payments zabývající se správou kreditních karet, ale i jeho byznys potkaly potíže způsobené pandemií koronaviru.


V současnosti přišli o přibližně polovinu svého obratu, ale Price odmítl jakéhokoliv zaměstnance vyhodit. Namísto toho na Twitteru ohlásil, že si nechal vlastní plat snížit ze současných 70 tisíc na rovných nula dolarů. Díky tomuto kroku společnost ušetří peníze, které může použít na zaplacení všech pracovníků.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Kromě samotného šéfa se své výplaty vzdala dokonce i provozní ředitelka firmy Tammi Kroll. Tammi do společnosti přišla ze Silicon Valley, kde vydělávala více než milion dolarů ročně, avšak vize menšího podniku ji zaujala natolik, že se pohádkového platu vzdala. A teď si i svou dosavadní mzdu ve výši 275 tisíc ročně nechala snížit na nulu.

Dan Price získal neočekávanou popularitu na sociálních sítích i v roce 2016, kdy se mu zaměstnanci firmy poskládali na novou Teslu. Rok poté, co se vzdal milionu dolarů ve prospěch zaměstnanců, mu to tímto milým způsobem oplatili.

Domů
Sdílet
Diskuse