Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2020 18:42
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

V Česku zemřelo už 16 lidí s koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Známe nejaktuálnější informace.

Ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách informovalo o aktuální údajích ohledně pandemie koronaviru SARS-CoV-2. Celkem se u nás nakazilo 2 743 lidí a provedeno dosud bylo 40 700 testů. Nemoc Covid-19 si vyžádala už 16 obětí a 11 lidí se uzdravilo.

Jednou z dnešních obětí byla i seniorka z domova důchodů Břevnice, kde se nakazilo 20 z 22 klientů a několik členů personálu. V zařízení chybí zdravotní pomůcky a Vysočina požádala o pomoc i armádu.

Doporučeno
Washington Post píše o Česku jako o příkladu v boji s koronavirem Washington Post píše o Česku jako o příkladu v boji s koronavirem 29. března 2020 15:59

Odborník v článku pro Washington Post chválil Česko a dával jej za příklad boje proti koronaviru. Vyzdvihuje totiž, jakým způsobem zde lidé přistoupili k celé situaci a nedostatek roušek vyřešili tím, že si je prostě doma ušili.

Ne všichni jsou však takto zodpovědní. O víkendu bylo například v pražském parku přelidněno, jako kdyby žádná pandemie nebyla. Nezodpovědně se zachovali také lidé z Kroměřížska, kteří si užívali bujarý večírek s nafukovací vířivkou.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse