Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2020 0:28
Čas čtení 0:27
Adam Smeták

Na koronavirus zemřela zdravotní sestra z pražské Thomayerovy nemocnice

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česko počítá už 16 obětí nemoci Covid-19.

Jednou z obětí koronaviru je i zdravotní sestra z pražské Thomayerovy nemocnice. Redakci Seznam Zpráv to potvrdil mluvčí nemocnice Petr Sulek. Dodal, že s ohledem na přání rodiny nebudou sdělovány žádné další informace. 

Česko hlásí 2805 nakažených a už 16 obětí nemoci Covid-19. Thomayerova nemocnice už byla v uplynulém týdnu ve středu zájmu médií kvůli rozšíření nákazy v tamní léčebně dlouhodobě nemocných. Nemoc byla prokázána i u několika sester z plicního oddělení. 

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, jenž je zodpovědný za nedostatek zdravotnického materiálu, který by sestry měl chránit, dříve uvedl, že na oddělení LDN nemoc zavlekl personál. Pozitivně testováno zde bylo 25 pacientů a dvě sestry, jeden muž zemřel. 

Z vyjádření mluvčího není zřejmé, na kterém oddělení zesnulá sestra pracovala.

Domů
Sdílet
Diskuse