Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2020 20:46
Čas čtení 0:45
Vl Mi

Koronavirus nezůstává ve vzduchu 8 hodin, je to hoax

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Koronavirus se šíří drobnými kapénkami vzdušnou cestou.

Internet je studnice moudrosti, ale i místo plné nesmyslů, konspirací a hoaxů. V poslední době se začalo šířit, že koronavirus zůstává ve vzduchu, a tak může zůstat například v místnosti i poté, co nakažený člověk odejde.

Není to pravda, což potvrdila i Světová zdravotnická organizace (WHO). Tyto kapénky jsou až příliš těžké na to, aby se udržely ve vzduchu.

COVID-19 nepretrváva vo vzduchu, je to hoax. Šírí sa kašľom, kýchaním či rozprávaním drobnými kvapôčkami vzdušnou cestou
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Nejčastější hoax byl, že virus ve vzduchu zůstane až 8 hodin. Virus se však přenáší vzdušnou cestou, a to z člověka na jiného člověka. Jinými slovy, nákaza se šíří například při kašlání, kýchání či mluvení.

Nejlepší je proto vyhýbat se osobnímu kontaktu, nosit roušku a pokud u sebe spatříš příznaky, měl bys zůstat doma. Pokud jdeš do obchodu, drž odstup od ostatních lidí alespoň dva metry.

Doporučeno
Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus 30. března 2020 12:35

Pravidelně si myj ruce a používej dezinfekční gel. Nezapomeň také jednou za čas vydezinfikovat kliky a jiné věci v bytě, které pravidelně používáš.

Domů
Sdílet
Diskuse