Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2020 7:59
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Česko má 3 002 nakažených. Zemřelo 24 lidí, 25 se uzdravilo (Aktualizováno)

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet infikovaných překročil tři tisíce.

AKTUALIZACE: 9:10

V České republice již bylo prokázáno 3 002 případů nákazy novým druhem koronavirus SARS-CoV-2. Podle dosud zveřejněných údajů ministerstvem zdravotnictví u nás zemřelo již 24 pacientů s onemocněním Covid-19 a 25 lidí se uzdravilo. Provedeno bylo 48 811 testů. Údaje jsou na webu ministerstva během dne pravidelně aktualizovány.

Doporučeno
Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus 30. března 2020 12:35

Na jižní Moravě včera začalo testování takzvané chytré karantény. Pokud by se osvědčila, můžeme se brzy dočkat postupného uvolnění bezpečnostních opatření, která byla v poslední době zavedena. Karanténa by měla nově platit jen pro nakažené pacienty a osoby v jejich okolí.

.

Chytrá karanténa má fungovat na principu mapování pohybu pacienta s Covid-19 za posledních pět dní. Posloužit k tomu mají údaje z platební karty a telefonu. Infikovaný člověk však musí s poskytnutím dat souhlasit a přístup k nim budou mít jen odborníci. Posléze by měla vzniknout jakási mapa pacientova pohybu a seznam osob, s nimiž nakažený člověk přišel do kontaktu.

Domů
Sdílet
Diskuse