Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2020 17:26
Čas čtení 0:59
Tímea Krauszová

Kousek magie z Bradavic u tebe doma: Audiokniha Harry Potter a Kámen mudrců je dostupná online zdarma

NEWS KNIHY
Uložit Uložené

Paráda.

Audible, aplikace pro audioknihy od světové firmy Amazon, nedávno zveřejnila seznam několika audioknih, které jsou nyní dostupné zdarma.

Učinili tak v rámci snahy podpořit lidi, kteří nyní musejí zůstávat doma a izolovat se s cílem zabránit šíření nového koronaviru. Knihy jsou načteny v několika jazycích: v angličtině, čínštině, francouzštině, němčině, italštině i španělštině a jsou volně dostupné ke streamování v jejich aplikaci.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

Nedávno navíc potěšili fanoušky kouzelnického světa Harryho Pottera, protože na seznam přibyla i první anglická audiokniha bestselleru.

Dáreček pro fanoušky v každém věku

Změnu ohlásil oficiální fanouškovský portál Wizarding World, který kromě audioknihy zdarma zpřístupnil i e-knihy v několika jazycích (včetně češtiny). Je to první z plánovaných kroků, jak zpříjemnit rodičům a dětem karanténu. Přiznejme si však, že i mnozí dospěláci se radují z nových materiálů o Potterovi.

Audioknihu v angličtině namluvil britský herec a komik Stephen Fry, jeho verze byla dosud zejména ve Spojených státech přímo nedostatkovým zbožím, protože tam se propagovala americká verze knihy. Zdarma si ji však můžeš poslechnout i ty, a to nejen anglicky, ale i v dalších jazycích. Nejenže tím procvičíš cizí jazyk, ale nově prožiješ první rok v Bradavicích s Harrym a jeho přáteli.

Audioknihy se u nás možná zatím netěší až takovému úspěchu jako v zahraničí, avšak jsou skvělým způsobem, jak si zpříjemnit dlouhé chvíle doma. 

Zpět
Sdílet
Diskuse