Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2020 14:41
Čas čtení 0:51
Adam Novosad

Saúdské ženy mohou odmítnout sex s manželem kvůli koronaviru. Obvykle se podle tradice musí poddat

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Významný saúdský klerik poskytl neočekávanou odpověď na otázku volající.

Celý svět ví, že ženy v Saúdské Arábii nemají ani zdaleka stejná práva jako muži. V zemi stále funguje polygamie a islámské zvyklosti nařizují, že ženy nesmějí odmítnout sex, pokud jej manžel vyžaduje, upozorňuje IB Times.

Pandemie koronaviru však zřejmě obměkčila i tamní duchovenstvo, protože v televizní show vyřkl přední klerik Abdullah Muhammad Al-Mutlaq nečekané slova.

Do show se dovolala znepokojená žena, která začala popisovat svou nepříjemnou domácí situaci. I přesto, že i v Saúdské Arábii by lidé měli zůstávat doma a dodržovat karanténu, její manžel neustále odchází z domu a setkává se s přáteli. Svůj život tak kvůli koronaviru nijak nezměnil, což manželku znepokojuje, protože se obává případné infekce a jejího přenosu na ni samotnou.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01
Domů
Sdílet
Diskuse