Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2020 8:47
Čas čtení 0:58
Adam Smeták

Pražský strážník devatenáctileté dívce místo pokuty vrazil facku. Incident řeší inspekce

NEWS
Uložit Uložené

Napadení dívky měl předcházet ještě pěstní úder do obličeje jejího kamaráda.

Po internetu koluje video, na kterém je zachycen fyzický útok strážníka městské policie na mladou dívku. Sdílela jej napadená devatenáctiletá Tereza Smažinková. Policie incident označila ze selhání jednotlivce a video předala k prověření Inspekci Městské policie hl. m. Prahy.

„Seděli jsme s kamarády ve čtyřech u rybníka v Řepích, když na nás někdo zavolal hlídku,“ píše dívka v popisku k videu, které zachycuje, jak ji udeřil policista. „Přijeli ze dvou stran, dohromady jich přišlo pět nebo šest. Začali se chovat agresivně a vyhrožovali nám pokutou, na což samozřejmě měli právo,“ píše.

Následně prý vše probíhalo v pořádku, dokud jeden z jejích přátel neosočil strážníka z toho, že i oni jsou na místě ve více lidech a nedodržují odstup. Poté měl podle jejího tvrzení strážník jejího kamaráda udeřit pěstí do obličeje. V té době ještě nikdo nenatáčel. Když se ale dívka kamaráda zastala a dostala od strážníka facku, nahrávání už bylo zapnuto.

„Předmětné video jsme na sociální síti zaznamenali a okamžitě ho předali k prověření nezávislému kontrolnímu orgánu, kterým je Inspekce Městské policie hl. m. Prahy. Přestože zatím nevíme, co se přesně na místě odehrálo, již z prezentované části videa je zřejmé, že se náš strážník choval neprofesionálně a v rozporu se zákonem, což je pro nás zcela nepřijatelné a velmi nás to mrzí,“ uvedla pro deník Právo k videu mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Seifertová.

V Česku je momentálně zakázáno shlukovat se ve více než 2 osobách na veřejných prostranství. Je tomu tak z důvodu probíhající koronavirové pandemie.

Doporučeno
Trump chce, aby lidé proti koronaviru používali lék proti malárii. Varují ho před tím i vlastní poradci Trump chce, aby lidé proti koronaviru používali lék proti malárii. Varují ho před tím i vlastní poradci 6. dubna 2020 6:55
Domů
Sdílet
Diskuse