Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2020 13:17
Čas čtení 0:42
Vl Mi

Apple chce pomoci v boji proti koronaviru. Daruje 20 milionů roušek

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Technologický gigant chce nejdříve pomoci Spojeným státům.

V USA je nyní 336 851 lidí s pozitivním testem na koronavirus. Nemoci podlehlo už 9 620 lidí. Denně tam přibývají tisíce nakažených a vypadá to tak, že nejbližší dny to bude takto pokračovat.

Doporučeno
U tygra potvrdili koronavirus, nakazil ho zřejmě pracovník zoo U tygra potvrdili koronavirus, nakazil ho zřejmě pracovník zoo 6. dubna 2020 11:32

Mezi ty, kdo chtějí v boji s virem pomoci, se přidává i technologický gigant z Kalifornie Apple. Jeho šéf Tim Cook na Twitteru v krátkém dvouminutovém videu představil plány společnosti.

Apple se chystá v boji s COVID-19 nasadit těžké kalibry. Plánuje darovat 20 000 000 kusů roušek, především Spojeným státům. Následně chce pomoci celosvětově, řekl Tim Cook. 

Společnost také pracuje na vyvíjení ochranných štítů na obličej pro zdravotníky. „Úzce spolupracujeme s vládami na všech úrovních, abychom zajistili to, abychom (zdravotnické prostředky) darovali tam, kde je nejvíce potřebují,“ řekl Cook s tím, že společnost Apple bude pokračovat v pomoci i v budoucnu.

Domů
Sdílet
Diskuse