Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2020 21:19
Čas čtení 0:58
Martin Mičuda

ABT Sportline si vzalo do parády novou RS6. Její čtyřlitrová V8 tak má až 740 koní!

ABT Sportline si vzalo do parády novou RS6. Její čtyřlitrová V8 tak má až 740 koní!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.abt-sportsline.com/company/media/press-releases/detail/news/special-limited-edition-abt-rs6-r-super-agile-with-740-hp/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=c087a20b49693f7d642fdeff074d0e8c" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">abt-sportsline.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Ikonické kombi prošlo rozsáhlou úpravou.

Po odhalení zcela nové generace Audi RS6 Avant bylo jen otázkou času, kdy se o slovo přihlásí dvorní úpravce ABT Sportline. Stalo se tak právě teď, a německý tuner nám servíruje brutální počin s názvem RS6-R. I přesto, že sériová RS6 vypadá úžasně a nabízí pořádnou porci síly, lidé z ABT zašli ještě dále. 

Upravená novinka se pyšní množstvím exteriérových nástavců, které vyrobili z uhlíkových vláken, aby se jejich přítomnost negativně nepodepsala na hmotnosti. Jejich primární účel je zlepšení aerodynamiky, i když některé detaily budí dojem, že jsou víceméně jen pro efekt. Tak či onak, ikonický kombík vypadá ještě vyzývavěji, za což v neposlední řadě mohou také nové až 22" disky ABT HR Aero z lehkých slitin.

abt
Zdroj: www.abt-sportsline.com

Vzadu dvojici koncovek výfuků vystřídala čtveřice menších trubek, které předpovídají ještě lepší zvuk. V interiéru dominuje uhlík ve spodní částí sedadel i na dekoracích. Nechybí ani Alcantara. Výrobce uvádí rozsáhlejší úpravy i na podvozku a řízení, to nejpodstatnější se ale nachází za mohutnou maskou.

Doporučeno
Nové BMW X5 zvedá úroveň. Takto zábavné naftové SUV bavorská automobilka ještě neměla Nové BMW X5 zvedá úroveň. Takto zábavné naftové SUV bavorská automobilka ještě neměla 10. března 2019 14:51

Srdcem sice zůstává dvakrát přeplňovaný benzínový osmiválec, čtyřlitrový agregát ale disponuje značně vyšším výkonem. Z původních 441 kW / 600 koní a 800 N.m ABT Sportline navýšilo potenciál motoru až na úroveň 544 kW / 740 koní a 920 N.m. Z nuly na 100 km/h se tak RS6-R dostane jen za 3,2 sekundy, maximální rychlost je přitom 320 km/h.

Oficiální tisková zpráva uvádí, že ABT takto upraví jen 125 kusů. Za výše zmíněné vylepšení si Němci vyžádají tučných 70 tisíc € (zhruba 1,9 milionu korun). Pochopitelně jde o částku bez samotné ceny vozidla.

Domů
Sdílet
Diskuse