Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2020 21:48
Čas čtení 1:02
Jakub Paulík

New York překonal počtem nakažených Itálii. Koronavirem se v něm infikovalo téměř 150 tisíc obyvatel

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Případy onemocnění Covid-19 ve státě New York rapidně stoupají.

Itálie bývá označováno za nešťastný evropský příklad nezvládnutí koronaviru a jistou dobu šlo o evropskou zemi s největším počtem nakažených. Překonala i Čínu, odkud se virus dostal do světa. Čína momentálně hlásí 81 740 infikovaných osob, zatímco v Itálii evidují až 135 586 pacientů nakažených koronavirem.

New York však v průběhu úterního dne počtem nakažených překonal celou Itálii. Koronavirem se ve státě New York nakazilo 138 836 osob. Jediný evropský stát, který má momentálně více případů, je Španělsko, které zaznamenalo 140 511 pacientů.

Doporučeno
V Nizozemsku extra opatření proti viru nejsou, říká fotbalista Michal Sadílek. Když jdu s rouškou, lidé se usmívají (Rozhovor) V Nizozemsku extra opatření proti viru nejsou, říká fotbalista Michal Sadílek. Když jdu s rouškou, lidé se usmívají (Rozhovor) 6. dubna 2020 14:31

Ve Španělsku však za posledních 24 hodin přibylo 3 836 případů, zatímco v New Yorku jich bylo až 6 920, přičemž podobně vysoká čísla přibývají v New Yorku pravidelně. Již nyní proto New York jako stát lze označit za nové světové ohnisko koronaviru. Takový výsledek byl jistý čas předpokládaný mnoha odborníky, včetně sociologa Michala Vašečky, který se vyjádřil i k samotnému městu New York.

 

„S těmi, kteří říkají, že New York může překonat i ty nejhrozivější příběhy z Itálie či Španělska, naprosto souhlasím. Souvisí to i s tím, že New York je velmi hustě osídlen a jde o město, kde lidí už téměř nic překvapeni, a tak je nepřekvapuje ani koronavirus.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

 

To jsem zjistil, když jsem tam žil - nemůžete tam ničím zaujmout, protože tam už lidé viděli všechno, ale v tomto případě to nebude dobré. Samozřejmě vím, že je tam protiargument, že ulice v New Yorku jsou již prázdné a bude tam hlídkovat policie, případně armáda.

 

Ale město příliš dlouho fungovalo bez zásahů a nyní se situace začíná dostávat na hranu. Nechci být prorokem špatných zpráv, ale myslím, že New York trumfne i Lombardii,“ řekl v našem rozhovoru z 27. března.

Domů
Sdílet
Diskuse