Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2020 9:26
Čas čtení 0:56
Tímea Krauszová

Šéf Twitteru věnuje miliardu na boj s koronavirem. V Google tabulce se můžeš podívat, komu přesně peníze jdou

NEWS KORONAVIRUS TWITTER
Uložit Uložené

Dar tvoří téměř třetinu jeho majetku.

Šéf Twitteru Jack Dorsey se rozhodl věnovat miliardu dolarů (přibližně 25 miliard korun) na boj s pandemií koronaviru. Oznámil to, jak jinak, prostřednictvím svého Twitteru, kde zároveň uvedl i link na online Google tabulku, v níž velmi transparentně zapisuje, komu konkrétně peníze jdou a co ta společnost či lidé dělají v boji s pandemií. Sto tisíc dolarů už čerpá America's Food Fund, organizace, která zajišťuje jídlo pro ty nejohroženějších pandemií.

Téměř třetina jeho majetku

Miliarda dolarů tvoří necelých 30 % jeho celkového majetku. Je to zatím nejvyšší dar od jednotlivce na celém světě věnovaný přímo na koronavirus. Peníze pocházejí z firmy Square a nikoli z Twitteru, protože ze Square vlastní Dorsey více. Společnost Square poskytuje služby v oblasti financí, nabízejí různá softwarová i hardwarová řešení na platby pro velké i malé podniky. Dorsey je jedním ze zakladatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse