Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2020 15:43
Čas čtení 1:01
Tímea Krauszová

Itálie věnovala Číně ochranné pomůcky zdarma. Nyní, když je potřebuje, si je od ní museli koupit zpět

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tento krok jim PR pravděpodobně nenapraví.

Koncem března poslala Čína do Itálie letadlo s ochrannými pomůckami. Původně mělo jít o dar, podle The Spectator však ve skutečnosti Itálie za pomůcky normálně zaplatila. V tom by samo o sobě nebyl žádný problém. Čína se po počátečních lžích o rozsahu nákazy novým koronavirem snaží napravit svou reputaci a pomoc zasažené zemi v Evropě by jim značně mohla pomoci. Zdá se však, že Itálie odkoupila své vlastní pomůcky zpět – ty, které měsíc předtím velkoryse věnovala zdarma.

Prodali to, co dostali darem

Itálie se rozhodla Číně pomoci nezištně. Poslala velké množství ochranných pomůcek (roušek, rukavic, obleků) do v té době nejvíce zasažené země světa. Koronavirus ještě nebyl pandemií a italské vládě se asi ani nesnilo o tom, že by se časem stali obětí extrémně rozšířené nákazy, především na severu.

V průběhu měsíců se však situace změnila. Zdá se, že Čína je z nejhoršího venku. V dřívějším epicentru viru ve městě Wu-Chan se postupně vrací život do původních kolejí.

Doporučeno
Alexis Crystal nám prozradila, jak začala s pornem a proč si založila Tinder (Rozhovor) Alexis Crystal nám prozradila, jak začala s pornem a proč si založila Tinder (Rozhovor) 8. dubna 2020 15:00
Domů
Sdílet
Diskuse