Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2020 14:29
Čas čtení 0:44
Adam Novosad

Žena vyrábí roušky ze svých použitých kalhotek. Jedna stojí tolik, co potrat

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hannah Bates upozorňuje, že interrupce patří k základním zákrokům, které by měly být pokryty zdravotním pojištěním.

Na pandemii koronaviru se několik podnikavců snaží vydělat. Umělkyně Hannah Bates z New Yorku také prodává speciálně vyrobené roušky za astronomické ceny, ale prý jí nejde o profit, upozorňuje Paper Magazine.

Hannah si na začátku dubna vymyslela projekt Panty Respirator, pomocí kterého se snaží upozornit na ubohou úroveň pokrytí zdravotní péčí ve Spojených státech amerických.

Žena vyrába rúška zo svojich použitých nohavičiek. Jedno stojí toľko, čo interrupcia
Zdroj: Hannah Bates/Panty Respirator

V USA neexistuje univerzální zdravotní péče a za zdravotní pojištění si každý obyvatel platí sám, což způsobuje, že desítky milionů z nich nemají pojištění žádné, protože si ho ani nemohou dovolit. A Hannah chce dosáhnout toho, aby lidé pochopili, že i reprodukční práva patří mezi nezbytná a měla by být univerzální péčí pokryta.

Doporučeno
Alexis Crystal nám prozradila, jak začala s pornem a proč si založila Tinder (Rozhovor) Alexis Crystal nám prozradila, jak začala s pornem a proč si založila Tinder (Rozhovor) 8. dubna 2020 15:00

V rámci projektu Panty Respirator proto začala ze svých použitých kalhotek vyrábět roušky na obličej. Umělkyně si po vyrobení každé roušky kalhotky nasadí na obličej, vyfotí se a jednotlivé modely zavěsí na internet, kde jsou volně dostupné k prodeji.

Cena jednoho je však 950 dolarů. Pokud se ptáš, proč právě tolik, odpověď je jednoduchá. Ve Spojených státech amerických žena zaplatí kolem 950 dolarů za interrupci, což by podle ní měl být zákrok pokrytý zdravotním pojištěním. 

Domů
Sdílet
Diskuse