Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2020 17:59
Čas čtení 0:50
Adam Smeták

O soupeři Donalda Trumpa v prezidentských volbách je zřejmě rozhodnuto. Bude jím Joe Biden

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Donaldu Trumpovi se v prezidentských volbách s největší pravděpodobností postaví bývalý viceprezident ve vládě Baracka Obamy.

Bernie Sanders, který sám sebe rád nazývá demokratickým socialistou, se rozhodl ukončit svoji kampaň v amerických primárkách Demokratické strany. Učinil tak po sérii proher se svým protějškem Josephem R. Biden Jr., bývalým viceprezidentem ve vládě Baracka Obamy. Biden se tak s nejvyšší pravděpodobností stane člověkem, kterého Demokratická strana nasadí v letošních prezidentských volbách proti úřadujícímu prezidentovi Donaldu Trumpovi. Informují o tom The New York Times

Senátor Vermontu Bernie Sanders ještě před několika týdny v primárkách vedl a zdálo se, že tento výrazný liberál může překvapit. Progresivní křídlo Demokratické strany ale nakonec nebylo dostatečně silné a voliči se rozhodli pro Bidena, který je umírněnější a zdánlivě má větší šanci Trumpa porazit, což je přeci jen hlavní úkol nominanta Demokratické strany v prezidentských volbách.

Doporučeno
Donald Trump je přesvědčen, že karanténa skončí už za pár dní. Naše země nebyla vybudována na to, aby byla vypnutá, tvrdí Donald Trump je přesvědčen, že karanténa skončí už za pár dní. Naše země nebyla vybudována na to, aby byla vypnutá, tvrdí 24. března 2020 14:12

Bernie Sanders svoji kampaň ukončil v momentě, kdy už bylo zřejmé, že Joe Biden má výrazně větší podporu. Jde o gesto, kterým zřejmě chtěl sjednotit stranu za jedním společným kandidátem, na rozdíl od roku 2016, kdy pokračoval v souboji s Hillary Clinton i v době, kdy bylo jasné, že on vítězem nebude.

Prezidentské volby v USA se odehrají 3. listopadu 2020. S jejich odkladem kvůli koronaviru se zatím nepočítá. 

Domů
Sdílet
Diskuse