Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2020 8:26
Čas čtení 1:22
Adam Novosad

Mizející znečištění odhalilo Himálaj Indům, kteří majestátní pohoří dosud neměli možnost vidět

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Výrazné omezení vycházení v Indii způsobilo spoustu komplikací, ale i příjemných následků.

V Indii se v posledních dekádách snaží vypořádat se stoupajícím znečištěním životního prostředí, které nejenže ohrožuje zdraví lidí, ale ničí i planetu. A v neposlední řadě skrývá výhledy, za které by byli lidé ochotni platit tisíce korun. Zřejmě díky výraznému omezení vycházení pro více než 1,3 miliardy lidí v Indii se ale situace dočasně zlepšila.

Na sociální síti Twitter začaly v posledních dnech přibývat fotografie obyvatel severní Indie, kteří si uvědomili, že nyní mají dosud nemyslitelnou možnost vychutnat si výhled na majestátní Himálaj přímo ze svých příbytků, informuje The Independent.

Doporučeno
Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) 9. dubna 2020 12:30

Trend začal známý hráč kriketu Harbhajan Singh, který pro svých 10 milionů followerů přidal fotku z města Jalandhar ve státě Paňdžáb. Toto město se nachází přibližně 200 kilometrů od nejvyšších hor naší planety, v tomto případě od pohoří Dhauladhar tvořícího součást himálajského horského systému. 

Hory se obyvatelům zjevily díky tomu, že se vzduch pravděpodobně díky restrikcím nevídaně vyčistil. Od příspěvku hráče kriketu uběhl necelý týden a v odpovědích pod ním nyní najdeš fotky Himálaje z různých částí severní Indie, kde o jejich kráse dlouho věděli pouze z fotografií.

Domů
Sdílet
Diskuse