Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tina Hamarova
9. dubna 2020 18:24
Čas čtení 1:14

Koronavirem se dá pravděpodobně nakazit znovu. Ukazují to testy z Jižní Koreje

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Někteří pacienti už neměli žádné projevy onemocnění, další testy ale byly opět pozitivní.

Nejméně 51 lidí z Jižní Koreje, které lékaři označili za vyléčené z nákazy novým koronavirem, měli po propuštění z nemocnic opět pozitivní testy. Píše o tom NY Post.

Ředitelka Korejského centra pro kontrolu a prevenci nemocí Jung Eun-Kyeong uvedla, že zdravotnické úřady testovaly vzorky koronaviru a krevní plazmy, aby zjistily, zda pacienti, kteří měli znovu pozitivní výsledek testů, mohou přenášet koronavirus na ostatní lidi a zda si jejich tělo řádně vytvořilo protilátky.

„Objevilo se nám mnoho případů, kdy měl pacient během léčby jeden den negativní test a další den pozitivní,“ řekla korejská expertka na veřejné zdraví. Dodala, že pacienty znovu testovali zejména proto, že se u nich stále projevovaly problémy s dýcháním.

Ředitelka dodala, že žádnému z těchto pacientů se zatím nezhoršila choroba na vážný stav.

Koronavírusom sa dá pravdepodobne nakaziť znova. Ukazujú to nové testy z Južnej Kórey
Zdroj: TASR/AP Photo/Ahn Young-joon

Jihokorejští odborníci se zatím o možnosti opakovaného nakažení Covidem-19 vyjadřují opatrně. Profesor z Lékařské fakulty Univerzity Jons v Soulu I Hjok-min podle webu TV Markíza řekl, že pravděpodobnější je, že nákaza se znovu aktivuje po prvotním vymizení u těch pacientů, jejichž tělo si imunitu úplně nevybudovalo.

„Někteří lidé, kteří se vyléčili z mírného onemocnění, si zřejmě nevytvořili úplnou imunitu a v takových případech se samozřejmě může nákaza po určitém čase znovu projevit. Další možností je, že lidé jsou po propuštění z nemocnice vystaveni prostředí, které nepříznivě ovlivňuje jejich imunitní systém, takže to také může vyústit v ‚oživen‘ koronaviru,“ vysvětlil profesor.

9. dubna 2020 12:30 Čas čtení 5:10 Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor)

V Jižní Koreji se nakazilo přes 10 tisíc lidí, 200 jich nákaze podlehlo. Země byla nákaze vystavena úplně od začátku, když se objevovaly první případy v Číně. Díky své pohotové reakci je označována za jednu z nejúspěšnějších zemí, které s koronavirem bojují tak dlouho.

Domů
Sdílet
Diskuse