Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2020 13:27
Čas čtení 0:32
Tímea Krauszová

Lidé jsou ochotni za masku s logem Supreme zaplatit i 12 000 korun. Původní cena byla 650 korun

NEWS KORONAVIRUS MÓDA
Uložit Uložené

Cena stoupla o téměř 2 000 %.

Cena jedné masky značky Supreme vystřelila o 1 985,8 %. Lidem zjevně záleží na tom, aby byli styloví a snaží se vydělat na zájmu o jakékoliv ochranné pomůcky. Těžko říci, zda vysoká cena přímo souvisí s pandemií koronaviru, každopádně ale ceny vzrostly začátkem tohoto roku, píše Daily Dot.

Maska za 12,5 tisíce

V průměru se na StockX prodávají za 10,5 tisíce za kus, avšak někteří nadšenci značky byli ochotni zaplatit i 12,5 tisíce v dubnu tohoto roku. Pro srovnání, podle Daily Dot stál kdysi jeden kus 650 korun. V lednu 2020 se ale už prodával kus za 7 tisíc korun.

Ľudia sú ochotní za rúško s logom Supreme zaplatiť aj 460 eur. Pôvodná cena bola 22 eur
Zdroj: StockX / screenshot

Jen pro srovnání, v českých lékárnách sis mohl jednorázové roušky koupit za 25 korun, většina lidí, kteří je šijí, je rozdávají zdarma nebo prodávají za pár korun. Samozřejmě, Supreme maskou se nemůže pochlubit každý. Dovol nám ale připomenout, že nikoho před nákazou neochrání, takže je na tvém uvážení, či chceš zainvestovat.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 12:35
Domů
Sdílet
Diskuse