Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2020 15:16
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

V německém městě je 14 % lidí imunních vůči koronaviru. Výzkumníci jsou tímto číslem zaskočeni

NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Německé městečko je důvodem k mírnému pesimismu.

V německém městě Gangelt vypukla v únoru nákaza koronavirem. Řadu lidí museli hospitalizovat s onemocněním Covid-19, protože město navzdory varování nezrušilo svůj tradiční karneval a přidružené akce, upozorňuje MIT Technology Review.

Odborníci varovali, že oblast se i kvůli tomu stala jednou z nejhůře postižených v Německu, jenže nejnovější studie ukazuje, že z nejhoršího nemusí být ani zdaleka venku.

V nemeckom meste je 14 % ľudí imúnnych voči koronavírusu. Výskumníci zostali týmto číslom zaskočení
Zdroj: TASR/AP

Univerzitní výzkumníci chtěli zjistit, kolik procent tamního obyvatelstva se virem nakazilo. Je složité tyto počty odhadovat, protože velká část lidí nemoc překoná bez výraznějších symptomů.

Výzkumníci odebrali vzorky krve od 500 obyvatel a výsledek je zaskočil. Vytvořené protilátky proti koronaviru našli jen v krvi přibližně 14 procent testovaných.

V praxi to znamená, že se i v nejvíce postižené oblasti v Německu nakazilo jen kolem 14 procent lidí, a tak nás může čekat nová vlna nákazy. Výzkumníci očekávali vyšší poměr infikovaných, díky čemuž by bylo německé město blíže k vytvoření kolektivní imunity, avšak s infekcí evidovanou u tak malého množství obyvatelstva se lékaři připravují na pesimističtější scénáře.

Doporučeno
Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) 9. dubna 2020 12:30

Takové testy plánují výzkumníci z různých oblastí světa provádět stále častěji, aby zjistili, jaká je skutečná míra nakažení. O jejich výsledky se budou opírat mnohá vládní rozhodnutí o tom, zda a kdy nastane vhodný čas na uvolňování omezení a návrat do běžného života.

Domů
Sdílet
Diskuse