Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2020 15:11
Čas čtení 0:58
Vl Mi

Boris Johnson situaci kolem koronaviru zlehčoval, pak se nakazil. Nyní děkuje doktorům, že žije

NEWS BORIS JOHNSON KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Britského premiéra Borise Johnsona propustili z nemocnice.

Velká Británie patří mezi západní země, které přijaly opatření o něco později. Nejdříve totiž panoval názor, že se nákaza přežene a není třeba dělat paniku.

Poté, co analytici zveřejnili prognózu, že v zemi mohou zbytečně zemřít statisíce lidí jen proto, že země nekoná, se začaly dít věci. Premiér Boris Johnson změnil rétoriku a i Velká Británie se přidala k zemím, které situaci neberou na lehkou váhu.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 12:35

Od 23. března se v zemi s okamžitou platností zavřely všechny obchody, které neprodávají jen základní potřeby. Lidé mohou chodit ven maximálně ve dvojici, jednou denně do přírody nebo parku, případně si jednou za den zaběhat. Policie má dokonce právo lidi pokutovat, pokud nebudou pravidla dodržovat.

O čtyři dny později přišla informace, že premiér Boris Jonhson byl pozitivně testován na Covid-19. Jeho stav se zhoršil a 6. dubna skončil v nemocnici, dokonce byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče.

Jeho stav se však zlepšil a 9. dubna již nemusel být na JIPce. V neděli ho propustili z londýnské Nemocnice sv. Tomáše, kde byl týden hospitalizován, a děkuje doktorům, kteří mu zachránili život, informuje SKY News. „Nikdy vám nepřestanu děkovat,“ vzkázal premiér.

 Britský premiér Boris Johnson počas  tlačovej konferencie 3. marca 2020 v Londýne.
Britský premiér Boris Johnson počas tlačovej konferencie 3. marca 2020 v Londýne. Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein, Pool
Zpět
Sdílet
Diskuse