Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2020 6:48
Čas čtení 0:33
Viktor Kniš

Čínské město Wu-chan přiznalo dalších 1290 obětí koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čínské úřady dnes upravily počet nakažených o 1290. Celkově jich je 3699.

Čínské úřady upravily počet obětí ve městě Wu-chan, ze kterého se pandemie rozšířila do celého světa. Po dnešku tak evidují o 1290 obětí více, celkově jich je 3699. Celkový počet tedy stoupl o více než třetinu, informuje o tom The Guardian s odvoláním na agenturní zdroje.

Má jít o mrtvé, které o život připravila nemoc COVID-19, nedostali se ale do nemocnic, nebo byly jejich údaje nahlášené opožděně, resp. nesprávně. Zároveň měl údajně Wu-chan problém s koordinací informací se soukromými a dočasnými nemocnicemi.  

Doporučeno
Do Wu-chanu přivezli tisíce uren. Vyvolávají otázky o skutečném počtu obětí koronaviru Do Wu-chanu přivezli tisíce uren. Vyvolávají otázky o skutečném počtu obětí koronaviru 29. března 2020 9:44

Podezření o možných nesprávných číslech z čínského města se vynořila už v momentě, kdy se na internet dostaly fotografie s urnami, kterých bylo násobně více než počet obětí přiznaných Wu-chanem. 

Čína tak od dnešního dne eviduje 4632 obětí. Nové v posledních týdnech už přibývají jen v jednotkách. Nakažení stále přibývají v desítkách, podle tamních úřadů ale jde nejčastěji o lidi s cestovatelskou anamnézou.

Domů
Sdílet
Diskuse