Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2020 14:21
Čas čtení 0:51
Matej Krajčovič

Sony prý letos vyrobí méně konzolí PlayStation 5. Nový Xbox by tak mohl získat rozhodující náskok

TECH SONY
Uložit Uložené

Poptávku pravděpodobně ohrozí vysoká cena i epidemie nového koronaviru.

Podzim a hlavně předvánoční období má letos patřit souboji nové generace herních konzolí. Svůj PlayStation 5 představí Sony, Microsoft zas vytáhne Xbox Series X

Začínají se ale objevovat náznaky, že ze souboje alespoň zpočátku vyjde lépe právě americký gigant. Bloomberg totiž informuje, že v roce 2020 vyrobí výrazně méně kusů PS 5, než tomu bylo za první rok produkce PlayStationu 4.

Poptávka po dlouho očekávané novince by totiž podle propočtů Sony údajně mohla být relativně nízká, kvůli špičkovým technickým parametrům a tedy i relativně vysoké ceně.

Sony vraj tento rok vyrobí menej konzol PlayStation 5. Nový Xbox by tak mohol získať rozhodujúci náskok
Zdroj: sony.com

Do konce března 2021 by měli vyrobit jen 5 až 6 milionů kusů, zatímco PlayStation 4 si za stejné období od listopadu 2013 domů přineslo až 7,5 milionu zákazníků.

Rozdíl se nemusí zdát velký, ale v přepočtu na tržby může jít o velký výpadek. Herní vývojáři totiž počítají s tím, že PlayStation 5 bude stát někde mezi 499 až 549 dolary (v přepočtu 12,5 tisíce až 13 800 korun). 

V prodeji tak téměř jistě zůstane i současný PlayStation 4, respektive PS4 Pro, které seženeš i za 8, respektive 9,5 tisíce korun. Sony pak bude vydělávat spíše na prodeji her a předplatného PS Plus.

Doporučeno
Podívej se, jak vypadá nový ovladač k PlayStationu 5. Sony slibuje lepší zážitek ze hry i větší výdrž baterie Podívej se, jak vypadá nový ovladač k PlayStationu 5. Sony slibuje lepší zážitek ze hry i větší výdrž baterie 8. dubna 2020 8:24

Není jasné, zda datum představení a startu prodeje nějak ovlivní i situace kolem koronaviru. Sony už muselo seškrtat některé reklamní aktivity, stihnutí předvánočního trhu a včasná reakce na nový Xbox ale mohou být životně důležité pro jejich byznys. 

Konkurence totiž čekat nebude a prodeje určitě neodloží.

Domů
Sdílet
Diskuse