Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2020 11:15
Čas čtení 0:46
Viktor Kniš

Pečovatelé utekli z domova seniorů, kde se objevil koronavirus. 31 klientů zemřelo, neměl se o ně kdo starat

NEWS
Uložit Uložené

Informuje o tom český portál Novinky.cz s odvoláním na americká média.

V Kanadě začalo vyšetřování hrubé nedbalosti. Na předměstí Montrealu z domova seniorů utekl personál krátce poté, co v něm několika klientům diagnostikovali koronavirus. Informuje o tom domácí portál Novinky.cz s odvoláním na zahraniční média včetně NY Times.

Jde o domov důchodců Herron, kde za uplynulých pár dní přišlo o život v důsledku onemocnění Covid-19 až 31 starších lidí. O nakažené se neměl kdo starat, protože v domově několik dní nebyl žádný personál včetně ošetřovatelů a pečovatele.

Doporučeno
Když si představím, kolik lidí nade mnou masturbovalo, přijde mi to nechutné, říká bývalá drogově závislá cam girl Kristýna Když si představím, kolik lidí nade mnou masturbovalo, přijde mi to nechutné, říká bývalá drogově závislá cam girl Kristýna 16. dubna 2020 19:36

Několik desítek pacientů v luxusním zařízení přežilo, záchranné složky je našly ve velmi špatném zdravotním stavu, byli podvyživení a dehydratovaní. Podle dostupných zdrojů jde o zařízení pro ty, kteří si mohou dovolit platit za péči tisíce dolarů měsíčně.

Záchranářů po vstupu do domova seniorů čekal hrozivý pohled na lidi, kteří za normálních okolností potřebovali pomoc i s tím, aby mohli jít na toaletu. Předseda vlády už avizoval, že složky policie začaly vyšetřování, zatím není jasné, jaký trest zaměstnancům hrozí.

Kanada má k dnešnímu dni více než 33 tisíc nakažených, skoro 1 500 už o život přišlo. Situace je tam však nesrovnatelně příznivější v porovnání se Spojenými státy, které jsou považovány za aktuální ohnisko nákazy. Počet obětí je v USA skoro 40 tisíc.

Domů
Sdílet
Diskuse