Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2020 18:25
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

U Pražského hradu stojí dodávka s nápisem „Mynář zabiják“. Láká lidi na testy na koronavirus

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Před Pražským hradem se objevila posprejovaná dodávka.

Před Pražským hradem zastavila bílá dodávka, kterou na zadní straně „zdobí“ nápis „Mynář zabiják“. Jedná se o narážku na nedávnou zabíjačku, kterou si prezidentův kancléř Vratislav Mynář navzdory současným bezpečnostním opatřením uspořádal bez vědomí hygieniků. Jako první o posprejované dodávce informoval domácí server Lidovky.

Doporučeno
10 nejlepších herních klasik, které ti zkrátí čas v karanténě 10 nejlepších herních klasik, které ti zkrátí čas v karanténě 17. dubna 2020 12:32

Po bocích dodávky pak jsou nápisy, které kolemjdoucí lákají na testy na nový typ koronaviru SARS-CoV-2. Jak však Lidovky upozorňují, takové testy se prodávat nesmí. Internetová stránka koronatest.info, kterou nápisy na dodávce propagují, legislativu obchází tím způsobem, že prodává vatovou tyčinku do uší za 849 korun, k níž lidé dostanou test zdarma. 

Ze střechy dodávky pak vykukuje figurína, která má na obličeji masku z herní série Borderlands. Kdo konkrétně dodávku na Hradčanské náměstí před Pražským hradem zaparkoval a jak dlouho tam bude stát, zatím není známo. 

Domů
Sdílet
Diskuse