Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2020 8:24
Čas čtení 0:40
Tina Hamarova

Kanada v neděli zažila nejmasovější střelbu v historii. Zubař převlečený za policistu zabil 16 lidí včetně mladé policistky

Kanada v neděli zažila nejmasovější střelbu v historii. Zubař převlečený za policistu zabil 16 lidí včetně mladé policistky
Zdroj: Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

51letý střelec útočil v poloostrovní provincii Nové Skotsko.

Muž, který se převlékl za příslušníka Královské kanadské jízdní policie, vraždil na několika místech v chatové oblasti Portapique v kanadské provincii Nové Skotsko. Celkově zavraždil 16 lidí, počet obětí ale může ještě stoupnout, protože po sobě zanechal i mnoho raněných. Vraždit začal už v sobotu večer, některé domy svých obětí i podpálil. Mezi oběťmi je podle televize CBC i policistka Heidi Stevenson.

Policie muže identifikovala jako 51letého zubaře Gabriela Wortmana.

„To, že střelec měl na sobě policejní uniformu a ukradl policejní auto, znamená, že nešlo o náhodné jednání,“ prohlásil šéf policistů Chris Leather. Policisté nejprve prohlásili, že střelce se jim podařilo zadržet. Pak uvedli, že ho při zatýkání zastřelili.

Jde o nejmasovější střelbu v dějinách Kanady, naposledy měla země co dočinění s masovým vrahem Marcem Lepineom v roce 1989, kdy zabil 14 žen a sebe na škole v Montrealu.

„Je to jeden z najbezcitnejších činů v historii provincie,“ řekl premiér Nového Skotska Stephen McNeil. Není totiž jasné, proč muž střílel na konkrétní lidi. Policie se domnívá, že znal první oběť, pak střílel už jen bez rozmyslu.

Doporučeno
Střelec s brokovnicí zabil v kostele dva lidi, útok byl živě přenášen na sociální sítě Střelec s brokovnicí zabil v kostele dva lidi, útok byl živě přenášen na sociální sítě 30. prosince 2019 8:25
Domů
Sdílet
Diskuse