Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2020 12:19
Čas čtení 2:27
Vojtěch Vanda

Komunista Ondráček posílal studenty pracovat na pole. Prostě nová doba, komentuje mediální smršť

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček udělal kolem sebe svými vyjádřeními pořádné haló.

Člen Komunistické strany Čech a Moravy a poslanec Zdeněk Ondráček navrhl poslat studenty nižších ročníků vysokých škol pracovat na pole. Svůj návrh předložil podle svého facebookového příspěvku na jednání Ústředního krizového štábu minulý týden. Toto opatření by prý mělo pomoci zachránit letošní úrodu

Doporučeno
Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Je obviněn z vyzývání k vraždě komunistického poslance Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Je obviněn z vyzývání k vraždě komunistického poslance 17. října 2019 11:32

Ondráček se se svou ideou podělil se sledujícími na Facebooku. Nedostatek lidí na polích je zapříčiněn odlivem cizinců, kteří obvykle na českých polích pracují. Krizový štáb řešil, jakým způsobem je sem znova přivést, aniž by se navýšilo riziko nákazy. Podle poslance za KSČM by jejich práci mohli zastat vysokoškolští studenti. 

„Já navrhl povolat studenty nižších ročníků VŠ. To prý ale naráží na nemožnost jim to nařídit, respektive ta možnost tu je jen ve stavu nouze, a ten má končit už 30.4. ODS a celá pravicová opozice další prodloužení odmítá. Co tedy budeme na podzim sklízet, je stále ve hvězdách,“ sdílel. Příspěvek vzedmul vlnu nesouhlasu, která je krásně demonstrována v komentářích pod příspěvkem.

Nešlo však pouze o hlasy studentů, nýbrž lidí všeho věku„Vezměte se za ruce s tou partou, co je v parlamentu, včetně pánů senátorů a jděte na to pole, alespoň pro tenhle stát něco užitečného konečně uděláte,“ zmínil jeden z komentujících.

„Oni ti vysokoškoláci mají vlastní životy a vlastní práci. Když se vám tak líbí zavřené hranice, nejen za současného stavu, tak si to užijte a běžte si vy všichni, milovníci uzavřené hranice, okopávat brambory sami. Já si budu okopávat ty dědovy brambory na naší zahradě,“ zmínil zase jeden ze studentů.

Doporučeno
Historik David Svoboda: Vlasovci si pomník zaslouží, Novotný dává Rusku co proto Historik David Svoboda: Vlasovci si pomník zaslouží, Novotný dává Rusku co proto 4. prosince 2019 9:51

K příspěvku se vyjádřil i poslanec TOP 09 Dominik Feri„Komunista Ondráček navrhuje poslat vysokoškoláky na pole. Vysokoškoláci navrhují na pole povolat komunisty. Někteří by mlátili obilí hubou, jiní pendrekem,“ napsal na Twitter.

Hamáček o studentech na poli neuvažoval

Návrh komunistického poslance odmítl i místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček. Jak píše Echo24.cz, o zapojení studentů do prací na poli vůbec neuvažoval„Ve štábu diskutujeme, zda by bylo možné využít zahraniční pracovníky, kteří teď nemají práci a nemají se jak dostat domů. O studentech vysokých škol jsme rozhodně neuvažovali,“ uvedl. 

Doporučeno
Když si představím, kolik lidí nade mnou masturbovalo, přijde mi to nechutné, říká bývalá drogově závislá cam girl Kristýna Když si představím, kolik lidí nade mnou masturbovalo, přijde mi to nechutné, říká bývalá drogově závislá cam girl Kristýna 16. dubna 2020 19:36

„V zemědělství je nedostatek pracovních sil, protože tuto práci v minulých letech zajišťovali pracovníci ze zahraničí. Taková nabídka ministerstva práce a sociálních věcí bude platit i pro zahraniční pracovníky v Česku, kteří dnes nejsou zaměstnaní," doplnil Hamáček, na což ironicky zareagoval opoziční předseda ODS Petr Fiala na Twitteru. „Jan Hamáček oznámil, že nezaměstnaní mohou jít pracovat na pole. To jistě uklidní všechny hospodské a kadeřnice, kteří dnes nemohou podnikat,“ podotkl.

Ondráček bilancoval ozvěnu svého vyjádření na konci týdne. „Přátelé, zase jsem ťal do živého,“ uvádí svůj příspěvek s brečícím smějícím se smajlíkem. „Vím, že dnešní svazáci jsou ochotni i za peníze skandovat na náměstích proti Zemanovi, Babišovi nebo mně, ale výuka tím prý netrpí. Hlavně, když nemusí do školy,“ píše.

Naznačuje, že pokud by měli jít studenti pracovat, tři čtvrtiny z nich by si zajistila potvrzení, že nemohou takovou fyzickou práci vykonávat. „Prostě nová doba. Kde jste vy, utrpěli by studenti, kdyby šli na týden či dva dělat něco pro republiku?“ ptá se s ironickým nádechem komunista. 

Doporučeno
Účastník sametové revoluce: Mlátili nás obušky, ve kterých bylo olovo, pocit bezmoci byl hrozný. Jsem za to ale nesmírně rád Účastník sametové revoluce: Mlátili nás obušky, ve kterých bylo olovo, pocit bezmoci byl hrozný. Jsem za to ale nesmírně rád 17. listopadu 2019 10:15

„Jen, ať jdou. Zadarmo to dělat nebudou. A aspoň si vyzkouší, jak se těžce vydělávají peníze,“ okomentovala příznivkyně návrhu. „Zase faul, Zdeňku. Čtyři čtvrtiny by to byly. Nabídněte jim slušný výdělek a půjdou. A nenadávejte jim do svazáků. Málo kdo z nich bude kandidátem KSČM. Nechovejte se je jako hloupý hulvát,“ umravňoval poslance zase jiný komentující.

Co si myslíš ty? Měli by jít studenti pracovat na pole? Zahlasuj v anketě.

Anketa:
Mají studenti vyslyšet volání komunistického poslance Zdeňka Ondráčka a jít pracovat na pole?
Ano
Ne
Ano
25 %
343 Hlasů
Ne
75 %
1014 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse