Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2020 19:26
Čas čtení 0:45
Antonín Havlík

Muž lhal o bombě na letišti i na hlavním nádraží a požadoval miliony. Zprávy psal ze svého telefonu, odsedí si tři roky

NEWS
Uložit Uložené

Libor Tošovský psal přímo na svém telefonu nepravdivá hlášení o výbušninách na některých veřejných místech. Soud mu udělil tři roky ve vězení.

Libor Tošovský policii loni poslal nepravdivé zprávy. Hned dvakrát. Nejprve si vymyslel, že na pražském hlavním nádraží je bomba – a požadoval jeden milion eur (27,4 milionu korun) – a pak tu samou lež šířil o ruzyňském letišti.

Nyní ale sklapla past, Tošovský byl totiž pražským městským soudem potrestán třemi lety vězení. O rozsudku informoval zpravodajský server iDnes.cz

10. září 2019 seděl Libor Tošovský na lavičce před vestibulem hlavního nádraží v Praze. Do e-mailové schránky policejní služebny v Krakovské ulici poslal vzkaz s následujícím zněním: „na hlavnim nadrazi je bomba. pozaduju 1 milion eur“. Napsal to vlastním telefonem, z vlastního mailového účtu. 

Muž lhal o bombě na letišti i na hlavním nádraží a požadoval miliony. Zprávy psal ze svého telefonu, odsedí si tři roky
Zdroj: Šjů/Wikimedia Commons
Doporučeno
Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý 18. ledna 2020 15:18

Policie se musí každým podobným hlášením zabývat a jednat s maximální opatrností. Proto prohledali celou budovu včetně prostor metra, žádnou výbušninu nenalezli

Možná i proto muž 20. října „zaútočil“ znovu. Tentokrát se z Trutnova zaměřil na ruzyňské letiště, o kterém napsal „na letisti praha je bomba“. Napsal to na Facebook pražské městské policie. Ta to předala policii státní, která opět prohledala letištní prostory, ale stejně jako v prvním případě, ani tentokrát nic nenašla. 

Našla však Tošovského. Letišti musí zaplatit 24 tisíc na úhradu škody, policii asi 3 tisíce. Kromě zmiňovaného pobytu ve vězení se musí pachatel také podrobit protialkoholní léčbě.  

Domů
Sdílet
Diskuse