Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2020 9:12
Čas čtení 1:32
Martin Mičuda

Uniklé patentové snímky odhalují příchod brutálního hypersportu od Porsche

Uniklé patentové snímky odhalují příchod brutálního hypersportu od Porsche
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autovisie.nl/nieuws/gaat-porsche-met-een-nieuwe-hypercar-komen/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autovisie.nl</a>
TECH
Uložit Uložené

Ano, model 918 Spyder se dočká nástupce. Takto bude vypadat.

Pověstná svatá trojice, tedy Ferrari LaFerrari, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder jsou dodnes jedny z nejúchvatnějších počinů, které kdy automobilový průmysl vytvořil.

Již několik let je ale automobilky neprodávají, protože je dávno vyprodaly a za poslední dobu jsme měli možnost poznat jiné, nejednou ještě zajímavější hypersporty. Obzvláště v automobilovém průmyslu technologie postupují neskutečně rychle.

I proto se už stále více mluví o nástupcích svaté trojice. Prvním adeptem na novou generaci hyper auta je Porsche. Alespoň tak to naznačují právě uniklé záběry z patentového úřadu, které portál Autovisie sdílel s informací, že jde o nástupce 918 Spyder.

Zda tomu tak opravdu je, nemůžeme oficiálně potvrdit či vyvrátit, několik informací tomu ale nasvědčuje – loni nám značka ze Zuffenhausenu ukázala koncept novodobé 917, který měl naznačit podobu budoucího hypersportového Porsche. Právě uniklé fotky ukazují, že sériové provedení pravděpodobně opravdu odhaluje chystaný hypersport.

Uniknuté patentové snímky odhaľujú príchod brutálneho hyperšportu od Porsche
Zdroj: www.autovisie.nl

Kokpit záhadného Porsche je posunut výrazně dopředu, opět jsme svědky velmi čistého designového řešení, která zapadá do současného směrování značky a zároveň jde ruku v ruce s tvarem budoucího hypersportu.

Nechybí obrovské výsuvné křídlo či na vrchu umístěné koncovky výfuku, což je jasný znak toho, že primární pohon bude i v nové generaci zastřešovat „konvenční“ agregát. Je třeba dodat, že až tak konvenční nemusí být – v posledních měsících se stále více šeptá o vidlicovém šestiválci o objemu 1,6 litru.

Obdobně, jako je tomu v extrémním modelu Mercedes-AMG (Projcet) One, i zde by mohlo jít o agregát z Formule 1. Tyto informace ale pronikly na svět v době, kdy Porsche údajně vážně zvažovalo vstup do královského motorsportu. Vzhledem k současné situaci je ale jeho působení v F1 velmi sporné. Tak či onak, spalovacímu motoru bude dozajista sekundovat minimálně jeden elektromotor. V návaznosti na současné trendy jich bude ale určitě více.

Uniknuté patentové snímky odhaľujú príchod brutálneho hyperšportu od Porsche
Zdroj: www.autovisie.nl

Samotné Porsche nejednou oficiálně prohlásilo, že i když nástupce 918 chystá, s vývojem se nespěchá. Na scénu má nový hypersport přijít až v době, kdy bude progres v technologiích tak velký, že v porovnání s 918 půjde o zásadní zlepšení. Ta se ale ukázala na světě již v roce 2013, takže už v současnosti jsou benzínové i elektrické motory a jejich baterie na zcela jiné úrovni.

Nechme se tedy překvapit, kdy nás Porsche překvapí a ukáže svou novou pýchu. Věřme tedy, že patentové snímky neukazují jen nějaký výtvor, který bude určen pro konzolové hry, protože virtuální modely jsou stále více oblíbené a in.

Domů
Sdílet
Diskuse