Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2020 8:13
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

Novak Djokovič odmítá očkování. Mám svůj vlastní názor a nemyslím si, že ho někdy změním, tvrdí tenista

SPORT
Uložit Uložené

Tenista tvrdí, že nechce, aby ho k někdo nutil k tomu, aby si vzal vakcínu a mohl tak cestovat.

Srbský tenista Novak Djokovič během živého vysílání na svém Facebooku, na kterém volal i s dalšími srbskými sportovci, konstatoval, že je proti očkování. Údajně čelí dilematu, kdyby se stalo povinným, aby se hráči nechali očkovat předtím, než se vrátí na turnaje.

Jak informuje ESPN, Srb vyhlásil, že odmítá vakcínu. „Osobně jsem proti očkování a nechtěl bych, aby mě k někdo nutil k tomu, abych si vzal vakcínu a mohl cestovat,“ uvedl Djokovič během livestreamu.

Doporučeno
Takto si užívají luxus zápasníci MMA: Hazard, exotická zvířata, ale i půjčená auta Takto si užívají luxus zápasníci MMA: Hazard, exotická zvířata, ale i půjčená auta 19. dubna 2020 14:27

Pokud by prý bylo očkování povinné, musel by se rozhodovat. „Mám na to svůj názor a nevím, jestli ho někdy v budoucnu změním,“ dodal Djokovič, který má aktuálně na kontě 17 grandslamových titulů a letos zatím neprohrál ani jeden zápas. V důsledku pandemie koronaviru ale byly mnohé turnaje a sportovní události pozastaveny již v polovině března a je otázkou, do kdy to potrvá.

„Hypoteticky, kdyby se sezóna obnovila již v červenci, v srpnu nebo v září, ačkoli je to nepravděpodobné, chápu, že vakcína bude jedním z požadavků, jakmile se vrátíme z přísné karantény. Zatím ale žádná vakcína neexistuje,“ konstatoval tenista.

O očkování na internetu existuje spousta nepravd. Šiřitelé dezinformací na základě již dávno vyvrácených důkazů tvrdí, že se do těla očkováním dostávají látky, které ohrožují zdraví. Odmítáním očkování ale ohrožují například lidí s autoimunitními onemocněními, kteří si vakcínu nemohou dovolit. Za zachování vysokého procenta proočkovanosti ve společnosti dlouhodobě bojuje i Světová zdravotnická organizace.

Domů
Sdílet
Diskuse