Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2020 10:10
Čas čtení 3:49
Adrián Lukáč

Nejlevnější Apple smartphone je v prodeji. Vyplatí se více nový iPhone SE (2020), nebo oblíbený XR?

Nejlevnější Apple smartphone je v prodeji. Vyplatí se více nový iPhone SE (2020), nebo oblíbený XR?
Zdroj: Apple.com
TECH
Uložit Uložené

iPhone SE (2020) přebral design iPhonu 8 a dostal procesor iPhonu 11 Pro. Bude nejlepším smartphonem roku 2020 v poměru cena/výkon?

iPhone SE (2020) můžeš koupit už i v Česku. Apple opakuje rok 2016 a přináší iPhone, který pořádně zamíchá kartami na mobilním trhu. Stejně jako před 4 lety i nyní nechal technologický gigant z Kalifornie půlroční prostor pro podzimní iPhone 11 a 11 Pro, aby na jaře získal pozornost jedině iPhone Special Edition. Co všechno mu chybí ve srovnání se zářijovým modelem a v čem je lepší než iPhone 8, se kterým jsou k nerozeznání? Pojďme se na to podívat detailně.

Najlacnejší iOS smartfón je v predaji. Ponúka vysoký výkon v staršom tele. Oplatí sa viac nový iPhone SE alebo obľúbený XR?
Zdroj: Apple.com

Design: iPhone SE (2020), nebo iPhone 8?

Na pohled je obtížně rozlišitelný od iPhonu 8, ale ve svém nitru skrývá nekompromisní výkon. Kompaktní velikost má stále mnoho fanoušků, a tak bylo převzetí designu a rozměrů z osmičky logickým a očekávaným krokem. iPhone SE má stejný 4,7palcový Retina HD displej s rozlišením 750×1334 pixelů a poměrem stran 16: 9 jako iPhone 8.

Na rozdíl od LCD displeje, mnoho uživatelů potěší zachování Home Buttonu s integrovaným Touch ID. Jsou situace kdy je zkrátka pohodlnější než Face ID. Zejména v současné době mají někteří uživatelé problém odemknout svůj telefon přes Face ID, pokud mají roušku na obličeji. Nový iPhone SE zdědil po osmičce i odolnost proti prachu a vodě IP67, díky čemuž vydrží ponořený 1 metr hluboko až 30 minut.

Najlacnejší iOS smartfón je v predaji. Ponúka vysoký výkon v staršom tele. Oplatí sa viac nový iPhone SE alebo obľúbený XR?
Zdroj: Apple.com
 

Jediný viditelný rozdíl je barevné provedení, ve kterých jsou modely SE dostupné. Zatímco iPhone 8 nabízeli na výběr v černé, bílé a zlaté, u nového iPhone SE je to černá, bílá a červená. Další rozdíl je „neviditelný“. Je jím přechod z technologie 3D Touch na Haptic Touch. 3D Touch přišel v roce 2015 s modelem 6S, ale v roce 2018 ho nahradil zmiňovaný Haptic-em v iPhonu XR, loňské modely tento trend následovaly. Uživatel se nyní dostane k rozšířené nabídce namísto silnějšího stlačení displeje (3D Touch) jednoduše delším podržením (Haptic Touch).

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 83734 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Zda si na novém iPhonu SE (2020) zahraješ i ty nejnáročnější hry
  • Jakou má nový iPhone kvalitu fotek
  • Zda se ti vyplatí více starší iPhone XR, nebo iPhone SE (2020)
  • Za kolik si nový iPhone koupíš
Zpět
Sdílet
Diskuse