Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2020 15:44
Čas čtení 3:59
Peter Hlavička

Co všechno nevíš o těchto 8 hitech ze začátku tisíciletí, které dosud hrají v rádiu?

Co všechno nevíš o těchto 8 hitech ze začátku tisíciletí, které dosud hrají v rádiu?
Zdroj: Backstreet Boys/YouTube
HUDBA
Uložit Uložené

Zavzpomínej si s námi na období před Facebookem, Instagramem a streamingovými platformami.

Vypálené CD, výběrovky od kámoše, první Mp3 přehrávače a téměř žádný internet. Držet krok s dobou nebylo na začátku tisíciletí vůbec jednoduché, ale možná právě proto si toto období tak idealizujeme. Hity, které jsme poslouchali okolo roku 2000, jsou dnes právem považovány za retro a mnohé z nich si tak opět našly svou cestu do dnešní popkultury.

Doporučeno
Crack, pervitin a rap. Netradiční a surové drogové příběhy světových i českých raperů Crack, pervitin a rap. Netradiční a surové drogové příběhy světových i českých raperů 1. května 2020 9:06
V tomto článku si přečteš:
  • Který interpret z období roku 2000 odmítl pozvání na nové album Rihanny
  • Co se stalo ze seskupením Fall Out Boy
  • Proč ukončila Nelly Furtado svou kariéru
  • Který známý producent stojí za singlem Family Portrait od Pink
  • V klipu které kapely účinkovala Kim Kardashian ještě předtím, než se z ní stala megahvězda
  • Kterému seskupení vděčí raper Future za své hudební začátky
  • Co má společného Avril Lavigne a Billie Eilish

Backstreet Boys - I Want It That Way (1999)

Pokud se chceš dostat do atmosféry počátku nového tisíciletí, stačí si pustit film Matrix a poté si pustit album Millennium od Backstreet Boys. Nejlegendárnějším boyband všech dob má na kontě množství hitů a song I Want It That Way se řadí mezi ty největší. Své by o tom mohl říci i raper Lil Uzi Vert, který ho vysamploval na svém nejnovějším albu Eternal Atake a připomněl nám, že čas plyne neúprosně a některým členům BSB už táhne na padesátku.


Nelly - Dilemma ft. Kelly Rowland (2002)

O tom, že na song Dilemma vzpomíná s nostalgií asi každý, kdo se narodil v 80. a 90. letech není pochyb. Jednou z otázek, která však stále nebyla zodpovězena je: „Proč psala Kelly Rowland Nellymu SMS v aplikaci Excel?“ Kolem roku 2002, kdy se videoklip vysílal v televizi, si tohoto faux pas téměř nikdo nevšiml. Kdo totiž věděl, jak vypadá mobilní verze Excelu, resp. interface Nokie 9210?

Na odesílání SMS přes Excel se i téměř 20 let od premiéry klipu Kelly čas od času někdo zeptá, ale chybu si stále nepřiznává. Loni dokonce prohlásila, že netuší, co je Excel, na což Twitter účet tohoto programu pohotově zareagoval.


Pink - Family Portrait (2001)

Dávno předtím, než se její repertoár změnil na současnou podobu, měla Pink otevřenou kariéru více směry. Singl Family Portrait se stal hymnou pro všechny děti, které se vyrovnávají s rozvodem svých rodičů a při jeho poslechu dodnes podlehne emocím nejeden z nás.

Album Missundaztood a samotný singl sbírají dodnes tisíce zhlédnutí a stažení, ale zajímavý je i osud spoluautora Family Portrait. Legendární producent Scott Storch, který stojí za hity jako Candy Shop, Still D.R.E. a desítkami dalších kromě hudby pomohl Pink i s textem. Všechny peníze však doslova rozházel a dodnes mu nad jménem visí nálepka člověka, který utratil téměř 100 milionů dolarů na drogy, prostitutky a luxusní životní styl


Zpět
Sdílet
Diskuse