Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. dubna 2020 12:57
Čas čtení 1:04
Martin Mičuda

Američané dali do kultovního Defendera elektrický motor od Tesly

TECH
Uložit Uložené

Land Rover Defender vyměnil konvenční motor za elektrický.

Společnost ECD Automotive Design je dobře známá zejména mezi fanoušky off-roadové ikony z dílny Land Rover, protože se dlouhodobě zabývá úpravou Defenderů. I přesto, že v těchto týdnech se k prvním zákazníkům dostává zcela nová generace, na původní provedení nelze zanevřít. Ostatně, mnoho jeho fanoušků tvrdí, že novinka už není to, čim Defender kdysi byl. Americký konstruktér proto přichází s další přestavbou.

Opět jsme svědky ikonického hranatého tvaru, který je doplněn o nejeden nový detail. V tomto případě se ale veškerá pozornost soustředí pod kapotu. Kultovní vzhled je totiž jedna věc, pohon druhý, no a právě ten prošel zásadní změnou. Společnost ECD Automotive Design jde očividně ruku v ruce se současnými trendy, a proto konvenční agregát nahrazuje elektrickou soustavou.

Američania integrovali elektrickú sústavu od Tesly do kultového Defendera
Zdroj: www.autoevolution.com

Jak prozrazuje samotný úpravce, elektromotor a celá elektrická soustava pochází od Tesly, no a i když jeho přesné specifikace neznáme, akcelerace tohoto kolosu na stovku by měla trvat do 6 sekund. To je více než slušná hodnota, zvláště pokud jde o typ vozidla, jehož primárním účelem je návštěva terénu. Američané neprozrazují ani cenu, víme ale to, že v útrobách se nacházejí akumulátory s celkovou kapacitou až 100 kWh.

Doporučeno
Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu 19. dubna 2020 15:13

Díky tomu je elektrický Defender schopen na jedno nabití absolvovat přes 350 kilometrů. Integrovaná elektrická soustava podporuje i možnost rychlého nabíjení. Sice ani v tomto případě neznáme přesné informace, je více než pravděpodobné, že půjde o identický systém, jakým se pyšní současné Tesly – nechybí možnost nabíjení na tesláckych stanicích Supercharger, které mají výkon od 150 po 250 kW.

Samozřejmě, jak je zvykem, každý zákazník si může svůj upravený elektrický Defender navrhnout podle svých preferencí. Důkazem toho jsou ručně vyráběné interiérové detaily čalounění dle vlastního uvážení.

Domů
Sdílet
Diskuse