Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2020 13:34
Čas čtení 0:43
Adam Novosad

Španělé poslali zpět do Číny chybné testy na Covid-19 již podruhé. Ani ty náhradní nefungovaly

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čínské testy na koronavirus se ve Španělsku neosvědčily.

Španělsko si před několika týdny stěžovalo na nepřesné testy na koronavirus, které si objednalo z Číny. Čínská společnost Shenzhen Bioeasy čelila kritice ze strany evropských vlád, když Španělé nemohli použít 58 tisíc testovacích sad, protože výsledky testů nebyly přesné, upozorňuje Daily Mail.

V případě, že španělské laboratoře otestovaly pacienta s virem, čínské testy často vyšly jako negativní navzdory předchozí znalosti o přítomnosti onemocnění Covid-19. Španělsko si na počátku vypuknutí pandemie koronaviru objednalo z Číny medicínské potřeby za více než 400 milionů eur (téměř 11 miliard korun).

Španieli poslali naspäť do Číny chybné testy na Covid-19 už po druhýkrát. Ani tie náhradné nefungovali
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Z Asie mělo na Pyrenejský poloostrov dorazit 950 plicních ventilátorů, více než 5,5 milionu testovacích sad, 11 milionů jednorázových rukavic či půl miliardy ochranných roušek. Společnost Shenzhen Bioeasy přitom první várku 58 tisíc testů poslala do Evropy velmi rychle, ale analýzy ve Španělsku ukázaly výrazné nedostatky.

Domů
Sdílet
Diskuse