Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2020 11:13
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

Francie se domnívá, že nikotin může mít ochranné účinky před koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Země galského kohouta z tohoto důvodu omezila prodej nikotinových výrobků, zatím se totiž jedná jen o hypotézu.

Francouzští vědci aktuálně testují pozitivní účinky nikotinu na lidské tělo. Domnívají se totiž, že by látka mohla být pro lidi prospěšná jako ochrana vůči novému koronaviru.

Některé studie, ve kterých se píše o vážných zdravotních rizicích v důsledku kouření, naznačují, že na druhé straně látky nacházející se v tabáku mohou snížit riziko koronavirové nákazy.

Doporučeno
Nechal jsem se v Brně otestovat na koronavirus. Dvě hodiny v řadě na slunci, nuda, a výsledek, který není úplně pozitivní Nechal jsem se v Brně otestovat na koronavirus. Dvě hodiny v řadě na slunci, nuda, a výsledek, který není úplně pozitivní 24. dubna 2020 20:22

Jak informuje The Guardian, francouzští vědci mají v plánu testovat nikotinové náplasti u pacientů, kteří jsou pozitivní na koronavirus, a stejně tak i u zdravotníků a lékařů nacházejících se v první linii v boji proti pandemii. Odborníci totiž naznačují, že u kuřáků je celkově menší riziko nákazy. Oficiálně to však zatím stále není potvrzeno.

Domů
Sdílet
Diskuse