Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2020 9:02
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Trump: Vím, jak se má Kim Čong-un, ale nesmím to říct

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Americký prezident ani tentokrát na své pravidelné tiskové konferenci nezklamal.

Krátce po vypuknutí pandemie koronaviru začal Donald Trump organizovat každodenní tiskové konference z Bílého domu, kde tráví poslední týdny.

Informuje během nich o současném vývoji situace ve Spojených státech amerických, občas obyvatelům země navrhne, aby si do žil vpichovali dezinfekční prostředky a jindy okomentuje zahraniční politiku, informuje The Guardian.

Doporučeno
Trump navrhl, abychom dezinfekci vpíchli do těla pacientů s onemocněním Covid-19. Prý by vyčistila napadené plíce Trump navrhl, abychom dezinfekci vpíchli do těla pacientů s onemocněním Covid-19. Prý by vyčistila napadené plíce 24. dubna 2020 10:37

Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Donald Trump okomentoval spekulace šířící se kolem severokorejského diktátora Kim Čong-una. Ten se měl v uplynulých týdnech podrobit náročné operaci.

Hongkognská média následně informovala, že Kim Čong-un měl zemřít, ta japonská zase uváděla, že skončil ve vegetativním stavu a jihokorejský poradce prezidenta nakonec tvrzení vyvrátil. Kim Čong-un údajně žije, což nyní potvrdil i Donald Trump.

Trump: Viem, ako sa má Kim Čong-un, ale nesmiem to povedať. Čína vedela koronavírus zastaviť už dávno, ale neurobila to
Zdroj: TASR/AP

Americký prezident konstatoval, že má informace o tom, co se momentálně s Kim Čong-unem děje, ale nesmí na veřejnosti prozradit žádné podrobnosti. „Nemůžu to říct přesně, ale doufám, že je v pořádku. Uvidíme, zřejmě o tom uslyšíte v ne tak vzdálené budoucnosti,“ reagoval na otázku o severokorejském lídrovi.

Trump nakonec znovu zaútočil na Čínu. Reakce, kterou zvolila asijská země na vypuknutí pandemie, podle prezidenta přinesla obrovské množství zbytečných úmrtí.

„Mohlo to být zastaveno a mohlo to být zastaveno rychleji, kdyby se někdo dlouho předtím nerozhodl neudělat to tak,“ řekl Trump. Naznačil tak, že Číňané světu schválně lhali a možná to neudělali náhodou.

Domů
Sdílet
Diskuse