Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2020 18:21
Čas čtení 0:50
Daniel Mikolášik

To, že je Kim Čong-un naživu, má dokazovat děkovný dopis, který poslal dělníkům. Někteří jej však zpochybňují

NEWS
Uložit Uložené

Severní Korea si dává velký pozor na to, co aktuálně zveřejní.

Některá čínská zpravodajská média ještě koncem minulého týdne přišla s informací, že nejvyšší vůdce KLDR Kim Čong-un zemřel ve věku 36 let, přičemž nebyly uvedeny žádné bližší okolnosti. Ještě začátkem minulého týdne však měl podstoupit operaci srdce.

Včera však profesor Chung-in Moon, který radí v bezpečnostních otázkách a zahraniční politice jihokorejskému prezidentovi, prohlásil, že Kim je od 13. dubna na rekreaci ve městě Wonsan na východě země. „Kim Čong-un je naživu a v pořádku. Zdržuje se v městě Wonsan od 13. dubna. Žádný podezřelý pohyb jsme nezaregistrovali,“ uvedl poradce.

Doporučeno
Trump: Vím, jak se má Kim Čong-un, ale nesmím to říct Trump: Vím, jak se má Kim Čong-un, ale nesmím to říct 28. dubna 2020 9:02

Jak informuje New York Post, severokorejské zpravodajská média zveřejnila děkovný dopis od Kim Čong-una adresovaný dělníkům pracujícím na pobřeží ve městě Wonsan, kde se má vůdce od 13. dubna zdržovat. Ten má sloužit jako důkaz, že je vůdce naživu.

„Nejvyšší vůdce Kim Čong-un ocenil dělníky, kteří budují turistickou zónu Wonsan-Kalma,“ informovaly stranické noviny Rodong Sinmun. Korejská centrální vysílací stanice na základě tohoto stanoviska vydala stejnou zprávu.

Doporučeno
Kim Čong-un dostal první auto v 7 letech. Spolužáci na něj vzpomínají jako na introverta, který na ně plival a kopal je Kim Čong-un dostal první auto v 7 letech. Spolužáci na něj vzpomínají jako na introverta, který na ně plival a kopal je 28. dubna 2020 8:54

Americká monitorovací agentura však tvrdí, že přítomnost státního vlaku ve Wonsanu, který Severní Korea také používá jako důkaz, že se tam vůdce nachází na rekreačním pobytu, neprokazuje, že se Kim Čong-un nachází na místě a ani nenaznačuje nic o jeho aktuálním zdravotním stavu .

Domů
Sdílet
Diskuse