Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2020 13:11
Čas čtení 1:00
Antonín Havlík

Avast daruje přes 620 milionů korun na výzkumné projekty spjaté s koronavirem. Vždy jsme chránili bezpečí lidí, říká společnost

TECH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pomoc by měla podpořit vývoj léčby nemoci Covid-19.

Nadační fond české společnosti Avast daruje 25 milionů dolarů, v přepočtu tedy více než 620 milionů korun, na pomoc v boji proti nemoci Covid-19. Hodlá tak podpořit několik subjektů, které se věnují vývoji testování, léčby a vakcín.

Společnost své finanční dary rozdělí na několik částí: 12 milionů dolarů poputuje na podporu programu COVID-19 Therapeutics Accelerator, který byl spuštěn v březnu z iniciativy Nadace Billa a Melindy Gates, Nadace Wellcome a firmy Mastercard.

Avast daruje přes 620 milionů korun na výzkumné projekty spjaté s koronavirem. Vždy jsme chránili bezpečí lidí, říká společnost
Zdroj: Avast
Doporučeno
Jak koronavirus dopadl na lidi bez domova v Česku? Jak koronavirus dopadl na lidi bez domova v Česku? 15. dubna 2020 9:52

Druhou, osmimilionovou část, pak Avast daruje přední světové organizaci ve výzkumu a vývoji vakcín – CEPI. „Vývoj probíhá devíti různými způsoby paralelně, což je velmi nákladný přístup, který však maximalizuje šance na nalezení vakcíny v nejkratším možném čase. Ambicí CEPI je vyvinout bezpečnou, účinnou a celosvětově dostupnou vakcínu ve zrychleném časovém horizontu 12 až 18 měsíců,“ popsal v tiskové zprávě CEO Avastu Ondřej Vlček. Spolupracují také s programem Folding@home.

Pomáhat bude Avast i v domovině a zbylých 5 milionů dolarů přidělí vývoji plicních ventilátorů CoroVent, které vznikají ve spolupráci s ČVUT, dále pak v Česku podpoří dovoz a darování milionu ústenek pro nejrizikovější osoby a zdravotnický personál, denní dovoz tisícovky obědů pracovníkům v první linii ve Středočeském a Jihomoravském kraji, finanční pomoc pro lidi bez domova a milion korun na zlepšení přístupu ke vzdělávání z domova.

„Posláním Avastu vždy bylo chránit bezpečí lidí. Více než kdy jindy si ale nyní uvědomujeme i svoji sociální zodpovědnost,“ sdělil Vlček. „Jsme přesvědčeni, že nejrychlejší způsob jak z krize ven povede přes opravdový vědecký výzkum a inovace. Jedině systematický a dobře financovaný přístup k testování, léčbě a vakcinaci povede k uvolnění karanténních opatření a v konečném důsledku k záchraně více životů a minimalizaci ekonomických ztrát,“ myslí si.

Doporučeno
Bill Gates investuje několik miliard do továren na výrobu vakcíny proti koronaviru Bill Gates investuje několik miliard do továren na výrobu vakcíny proti koronaviru 4. dubna 2020 10:20
Domů
Sdílet
Diskuse