Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2020 13:32
Čas čtení 3:12
Dominik Vetrák

Sleduj poslední den Roberta Downeyho Jr. jako Iron Mana. Tvůrci odhalili nové záběry z Endgame a řadu tajemství

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scénáristé a režiséři Avengers: Infinity War a Endgame při výročí premiéry posledního dílu prozradili řadu zajímavostí.

Scénáristé Christopher Markus a Stephen McFeely u příležitosti prvního výročí od premiéry Avengers: Endgame sledovali živě Infinity War a druhý den i samotné Endgame. K živému vysílání se připojili i režiséři, bratři Joe a Anthony Russo, jakož i Robert Downey Jr.

Z těchto dvou událostí jsme obdrželi několik nových detailů a tvůrci později odhalili i mnohé dosud neviděné záběry z natáčení. Informace sepsal web The Hollywood Reporter.

Sleduj posledný deň Roberta Downey Jr. ako Iron Mana. Tvorcovia odhalili nové zábery z Endgame a množstvo tajomstiev
Zdroj: Marvel Studios

Nové zajímavosti z Avengers: Infinity War

  • Po Thanosově útoku na Xandar, kde zdecimoval Nova Corps, měl na Zemi přijít Richard Rider známý jako Nova. Marvelácký hrdina měl informovat Avengery o útoku Thanose, ne Hulk. Později to ale tvůrci změnili a na Riderův příchod do Marvel Cinematic Universe (dále už jen MCU), si ještě počkáme.
  • Strážci galaxie měli ve filmu původně mnohem menší roli. Nakonec se jen ze setkání Strážců s Thorem natočilo přes 20 minut dalšího materiálu, který zůstal ve střižně.
  • Smart Hulk / Professor Hulk se měl objevit už v Infinity War. Scénu, kdy se Bruce Banner (Mark Ruffalo) hádal s Hulkem i natočili. V ní se po hádce spojili, roztrhli Hulkbuster a připojili se k boji. Ruffalo údajně podal úžasný výkon, ale scéna nefungovala.
  • Záchrana Doctora Strange z rukou Ebony Maw měla několik verzí. Zde je záběr z jedné z nedokončených, kde Tony poslal svůj nano oblek na Strange.

Nové zajímavosti z Avengers: Endgame

  • Thorův „fat suit“, díky kterému se z něj stal obézní hrdina, vážil přes 30 kilogramů. Chris Hemsworth měl kvůli němu na konci natáčení problémy s páteří. Režiséři do jedné ze scén propašovali i pivo z místního obchodu, které jim chutnalo.
  • Nejtěžší scénou pro scénáristy bylo, když měli vysvětlit cestování v čase.
  • V první verzi scénáře měl s Thorem na Asgard cestovat Tony Stark v neviditelném obleku. Bojovat měl s Heimdallem (Idris Elba), ale scéna neměla žádný emoční dopad, jelikož se tyto dvě postavy předtím nikdy nesetkaly.
  • War Machine a Nebula měli dorazit na planetu Morag, když byla pod vodou, a bojovat s mořskou příšerou.
  • Captain America se měl znovu setkat s Red Skull, nedokázali ho ale k němu rozumně dostat, protože scéna měla patřit Hawkeyeho a Black Widow.
  • Nebula si měla navléknout Infinity Gauntlet, bralo to ale váhu ze závěrečné scény, když to udělá Tony a obětuje se.
  • Scénáristé upravili své starší vyjádření o tom, že Captain America byl stále hodný Thorova kladiva. Teprve když ze sebe dostal tajemství o smrti Tonyho rodičů, se stal hodným a mohl s Mjolnirem bojovat proti Thanosovi
  • Chvíli zvažovali, že z Captaina Americy udělají Soul Stone, rychle od toho ale upustili
  • Stejně se rozhodovali, kdo bude novým Captainem Americou. Bucky se ale na tuto roli plnou ideálů a naděje nehodil.
  • Herečka Brie Larson natočila své scény jako Captain Marvel nejdříve pro film Endgame, až potom pro snímek Captain Marvel, v němž hrála hlavní roli. Ten měl premiéru dříve než závěrečná část Avengers.
Doporučeno
Další velkolepá Avengers událost ve stylu Infinity War a Endgame dorazí možná za 10 let, tvrdí producent z Marvelu Další velkolepá Avengers událost ve stylu Infinity War a Endgame dorazí možná za 10 let, tvrdí producent z Marvelu 29. října 2019 18:22
Domů
Sdílet
Diskuse