Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2020 21:11
Čas čtení 1:02
Martin Mičuda

Ikonické Porsche 911 dostává 7stupňovou manuální převodovku

Ikonické Porsche 911 dostává 7stupňovou manuální převodovku
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-911-carrera-s-4s-models-manual-transmission-20685.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Konkrétně jde o základní verze Carrera S a Carrera 4S.

V závěru roku 2018 nám Porsche představilo již 8. generaci ikonického modelu 911. Od té doby jsme poznali hned několik jejích derivátů, ani jeden z nich ale neměl do tohoto momentu v nabídce manuální převodovku. To se ale mění, neboť německá sportovní značka právě zařadila manuál do nabídky pro varianty Carrera S a Carrera 4S.

Generaci 992 je tak nyní možné koupit nejen s 8stupňovou dvouspojkovou převodovkou, ale i s manuálním řešením. To je v dnešní době už i mezi sportovními auty stále raritnější věc, Porsche však chce vyjít vstříc i fajnšmekrům a puristům. Jak tomu bylo již u předchůdce, i v tomto případě jde o velmi jedinečnou manuální převodovku – disponuje totiž až sedmi stupni.

Zpět
Sdílet
Diskuse