Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2020 19:28
Čas čtení 0:25
Ondřej Jarůšek

Zemřela 59letá sanitářka z Thomayerovy nemocnice, která se nakazila koronavirem. Souvislost zatím prokázána nebyla

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dosud není známo, kde přesně se žena nakazila.

Ve věku 59 let zemřela sanitářka z Thomayerovy nemocnice, u které bylo potvrzeno onemocnění covid-19. Informoval o tom Blesk. Pro deník mluvčí nemocnice Petr Sulek potvrdil, že žena podlehla rozsáhlému zápalu plic. Kde přesně se žena koronavirem nakazila, není podle mluvčího známo.

Doporučeno
Nejnebezpečnější sídliště v Evropě bylo dějištěm krvavých válek mezi mafiánskými klany. Sen o dostupném bydlení nevyšel Nejnebezpečnější sídliště v Evropě bylo dějištěm krvavých válek mezi mafiánskými klany. Sen o dostupném bydlení nevyšel 27. dubna 2020 15:02

Přestože byla žena nakažena novým koronavirem SARS-CoV-2, který postihuje hlavně právě plíce, podle mluvčího nemocnice nebylo prokázáno, že by virus s její smrtí přímo souvisel. Hospitalizována byla na Anesteziologicko-resuscitační klinice. Zaměstnanci této kliniky mají testy na onemocnění covid-19 negativní, nákaza se však prokázala i u spolubydlících zemřelé ženy.

Koncem března zemřela také 47letá sestřička, která rovněž pracovala v Thomayerově nemocnice a i u ní byla prokázána nákaza novým typem koronaviru.

Domů
Sdílet
Diskuse