Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2020 12:27
Čas čtení 0:41
Adam Novosad

Zatkli mladíka, který v době pandemie koronaviru plivl na šoféra autobusu. Rozzlobilo ho, že nemůže zaplatit kartou

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mladík nemohl zaplatit kartou, a tak situaci vyřešil po svém.

Ve světě už zuřila pandemie koronaviru, když se jeden teenager v jižním Londýně pokoušel nastoupit do autobusu. Nefungovala mu však bankovní karta, a tak platební terminál platbu za lístek nezpracoval, informuje Evening Standard.

Šofér mu vysvětlil, že pokud nezaplatí alternativním způsobem, tak ho nebude moci pustit dovnitř. 18letý chlapec se rozhodl vyřešit situaci po svém. Na řidiče plivl a odešel.

Zatkli mladíka, ktorý v čase pandémie koronavírusu opľul šoféra autobusu. Nahnevalo ho, že nemôže zaplatiť kartou
Zdroj: TASR/AP

Incident se odehrál 25. března kolem jedné hodiny ráno v londýnské části Bexleyheath. I když incident šoféra autobusu rozhodil, zachoval chladnou hlavu a pomocí speciální testovací sady, kterou mají k dispozici všichni pracovníci společnosti Transport for London, ze svého oděvu odebral vzorky slin. Díky důkazům mohli policisté mladíka identifikovat.

Identifikace přitom proběhla rychle, protože kromě vzorků DNA měli muži zákona k dispozici také záznamy z bezpečnostní kamery v autobuse. Mladíka zatkli a momentálně zůstává v rukou policie.

Doporučeno
Crack, pervitin a rap. Netradiční a surové drogové příběhy světových i českých raperů Crack, pervitin a rap. Netradiční a surové drogové příběhy světových i českých raperů 1. května 2020 9:06

Inspektor Dave Monk z policejního oboru zaměřeného na vyšetřování dopravních a přepravních incidentů pouze konstatoval, že takové činy nemají ve světě místo. „Toto je hanebný zločin v jakýchkoli časech, ale je ještě odpornější v době koronaviru.“

Domů
Sdílet
Diskuse