Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2020 7:23
Čas čtení 0:50
Viktor Kniš

Kim Čong-un žije. Po 3 týdnech se objevil na veřejnosti

NEWS
Uložit Uložené

Spekulace o smrti vůdce vyvracejí tamní média, která tvrdí, že se Kim Čong-un osobně zúčastnil otevření továrny.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se poprvé po téměř třech týdnech ukázal na veřejnosti. Osobně se zúčastnil otevření továrny na hnojiva severně od Pchjongjangu, informuje o tom už i BBC s odvoláním na jihokorejskou tiskovou agenturu Jonhap a další světové agentury. V sobotu vydala státní média KLDR i fotografie vůdce, na kterých se usmívá.

Kim Čong-un žije. Po 3 týždňoch sa objavil na verejnosti
Zdroj: TASR/AP

Média spekulovala, že má vážné zdravotní problémy, na veřejnosti se neobjevil od 11. dubna a podstoupil náročnou kardiovaskulární operaci. Severokorejský diktátor vynechal oslavu narozenin svého dědečka a zakladatele KLDR Kim Ir-sena. Další spekulace vyvolal americký prezident Donald Trump, který odmítl odpovědět, co je s Kim Čong-unem. Na briefingu řekl, že informace o Kimovi zveřejní, až bude správný čas.

Na nejnovějších záběrech se diktátor usmívá ve svém charakteristickém oblečení na slavnostním otevření, kde nechyběli ani další vysocí představitelé Severní Koreje včetně Kimova sestry, o níž se začalo říkat, že by mohla být adeptkou na Kimova nástupce.

Dělníci v nově postavené továrně se z Kimovy přítomnosti radovali, tvrdí lokální tisková agentura, podle níž vůdce naznačil, že jeho snahu o soběstačnou ekonomiku napadají nepřátelské síly. Podle všeho tím myslel sankce USA kvůli možné snaze vyvinout jaderné zbraně.

Domů
Sdílet
Diskuse