Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2020 20:36
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

Nový světový rekord! The Mountain z Game of Thrones zvedl 501 kg na mrtvý tah

SPORT
Uložit Uložené

Thor Bjornsson dokázal nemožné.

Hafthor Björnsson alias The Mountain ze seriálového hitu Game of Thrones dnes po dlouhé přípravě překonal světový rekord v mrtvém tahu. Podařilo se mu zvednout neuvěřitelných 501 kilogramů. Dosud rekord držel legendární Eddie Hall, který v roce 2016 zvedl rovných 500 kilo.

Doporučeno
Boj o 200 000 korun! Podívej se na nově odhalené bojovníky turnaje Oktagon Underground Boj o 200 000 korun! Podívej se na nově odhalené bojovníky turnaje Oktagon Underground 30. dubna 2020 19:15

Samotný Eddie Hall dnes popřál Thorovi krátce před jeho výkonem hodně štěstí. Zároveň však vyjádřil naději, že se Björnsson později pokusí rekordní váhu zvednout i na oficiálních závodech za stejných podmínek, pod jakými rekordu dosáhl právě i Hall.

31letý rodák z Islandu má však na kontě i celou řadu dalších rekordů a nevídaných výkonů a pravidelně se umisťuje na předních příčkách mezinárodních strongmanských soutěží. Nejsilnějším mužem Islandu se stal poprvé v roce 2011 a od té doby končí každý rok v této soutěži na prvním místě. Titul pro nejsilnějšího muže světa získal v roce 2018.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

501KG. New world record! Congrats! @thorbjornsson @teampersonalrecord

Příspěvek sdílený Larry (@larrywheels),

Domů
Sdílet
Diskuse