Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2020 8:29
Čas čtení 0:20
Ondřej Jarůšek

Před 75 lety vypuklo Pražské povstání. Podívej se na fotografie z této historické události

HISTORIE
Uložit Uložené

5. května 1945 začalo Pražské povstání.

Dnes si připomínáme 75. výročí Pražského povstání, významné historické události naší země. V Praze a dalších městech bujely protiněmecké nálady, z demonstrací se stal ozbrojený odpor a během konfliktů zahynuly minimálně 3 tisíce lidí. Památka padlých se dnes uctí kupříkladu u pomníku na mostě Barikádníků, u Staroměstské radnice a na dalších místech.

Doporučeno
Královští Vyšehradští jezdci: Pražský gang násilníků, nebo hrdinové antikomunistického odboje? Královští Vyšehradští jezdci: Pražský gang násilníků, nebo hrdinové antikomunistického odboje? 30. září 2018 19:46

Výběr snímků v galerii níže pochází ze sbírky Post Bellum, společnosti zabývající se zaznamenáváním a archivací vzpomínek pamětníků významných historických událostí. Post Bellum je jednou ze zakládajících institucí sbírky Paměť národa, kde si můžeš přečíst a poslechnout příběhy hrdinů naší země.

Domů
Sdílet
Diskuse